28 Ocak 2019

supernatural s14e11:

Damaged Goods

--- spoiler ---

.içinde michael ile tekrardan canavar avlamaya dönmedikleri için aslında puanımı çok daha yüksek verecektim ama okyanusa atılma fikri nedir arkadaş? olacak iş değil, yapmayacakları da bariz, niye tırmalatıyorlar bu durumda? ona biraz sinir oldum.

.geçen azrail'in eline verdiği dosyada bu yazıyormuş. olası tüm senaryolar içinde sadece her türlü canlıyı sonsuza kadar içinde tutabilecek bir tabuttan bahsetmişler. bir kutu gibi diyelim, içinde canlı olarak kalacaklar. tabii bunlar sonsuzu kısa vaadeli düşünüyorlar. okyanus falan sonsuzluk karşısında nedir? hem maddesi falan da mı erimiyor? nasıl bir büyüymüş bu? böyle şey olmaz. uzun bir süre demeleri lazım ama bildiğin demirden sonsuzluk çıkartıyorlar.

.dean herkesle vedalaşıyor, sam ile sarılıyor falan ve herkes bir gariplik olduğunu anlıyor. kimseyle de konuşmuyor. kendi başına tabutu yapıyor. iyi güzel derken bir de nick meselesini sokalım demişler.

.aslında olayları güzel birleştirdiler ama nick'i boş yere harcamış oldular. salak bir intikam peşinde giderken ailesini öldüren şeytanı mary salağı hapsetmiş, o yüzden insanları öldüre öldüre gelirken en son analarına kadar geldi, onu bile paketledi.

.şeytan da karıdan intikam almak için öldürmesini istedi, az daha öldürecekti ama öldürmedi. sonra şeytanı serbest bıraktı, gitti kendisi öldürdü. madem öyle niye serbest bıraktın arkadaş? kaçmak için değilse niye? öldüreceksen öldürseydin ya? hem sonuçta tüm olay lucifer'in başının altından çıkmış, böyle olduğu da belliydi. boşa harcadılar bu nick olayını.

.derken kurtuldular murtuldular öyle bitti gitti işte. dean ile sam muhabbeti geldi çattı. sam olmaz molmaz dedi ama sonra yardım edeceğini söyledi. eğer dean'i paketlerlerse saçma olacak. bunca zaman nadiren tek başına ilerlemişti, şimdiki bölümde sam geride kaldığı halde çıktı geldi. hep aynı şeyler yine olacaksa olmayacak gibi yapmamalarını salık veriyorum itlere.

--- spoiler ---