10 Aralık 2018

rectify s03e01:

Hoorah

--- spoiler ---

.dizinin çöküşü bu gidişle başlıyor olabilir. beklediğimiz hiçbir şeyi yapmadılar. bir anlamda şaşırttılar, çok iyi de ulan dizinin temel konusu gitti. eleman öldürdüğünü kabul etti, eyaletten sürüldü ve bitti. ne yapacaklar bundan sonra? tüm gerginlik, tüm hikaye buydu ama adamlar bitirdi.

.esas hikayeyi böyle bitirmeleri çok iyi olmadı. şimdi intihar etmiş eleman çıktı, kimse şüphe etmedi. ifadesinde başka elemanların ismini verdi, savı senatör ile doğru düzgün konuşamadı. buralardan şüphe uyandırıp oralardan devam ettirmek istiyorlar ama çok da anlamı yok.

.daniel'in mevzusu, gidip parkta hiç tanımadığı bir kadınla sohbet edecek seviyeye düştü. adamın bu kafası bile insanı üzüyor. böyle bir hapisten sonra destek almaları şart. kız kardeşi falan zaten artık ben destek olmam demişti. en son yatacak yeri olmayınca onun yanına gitti.

.onun tepkiler, avukat ile konuşmalar da çok acayip. daniel'i savunmayınca hepsi yok oldu. neden böyle düşündüler ki? dizinin baştan bu yana anlatılan hikayesini sarstılar, nereye varcak, buradan toparlarlar mı bilemiyorum.

.annesi ile muhabbetleri de artık çok geriyor. idam meselesinde niye görmüş? o sahneler niyeydi anlayamadım ama yeterince gergindi.

.esas teddy elemanı ile gerginlik süperdi. karısına yaklaşırsa suçlamada bulunacak, geçen sezon suçlama için gitmişti. artık geç diye gönderdiler, şimdi çok daha etkili şekilde kullanıyor belki ama yine de ne bileyim beklentileri karşılamadı.

.bir yemek veriyorlar, teddy'nin sevdiği yemekmiş. kimse gelmiyor. baba karakteri desen iyi dayanıyor ama oğlanı evden kovuyor. aşırı karamsar bir yapısı oldu.

.tawney desen gidip onda bunda kalmaya çalışıyor. arkadaşından evlilik danışmanı için tavsiye alıyor, teddy'ye telefon açıyor. nerdeyse yüzüne kapatıyor. işler karışık, sıkıntılı, dizinin havası insanı geriyor. bu da iyi bir şey.

--- spoiler ---