10 Aralık 2018

the cheat s01e10:

3G3RV5T4Y9

--- spoiler ---

.abi anlamıyorum nasıl 9 küsür puanlık dizi olmuş? nasıl sezon finali bölümü bu puanı almış. zar zor izleniyor, zar zor bitirdik. tamam araya uzun zaman girince biraz konudan kopmuş olabiliriz ama yine de aşırı mantık hatalarını, eh bu kadar imkanla yapmışlar gençler eleştirmeyelim diyebilir miyiz?

.bir kere bu kadar yapacak imkan varsa, mantık hatası hiç yapmasın mümkünse. gidip amerikalı gibi karakter koyup, geyik mi gerçek mi belli olmayan tekniklere girmesine de hiç lüzum yoktu. kendi ülkesinde böyle bir oyunu yapacağına kimse inanmıyor herhalde ama allah'ın nasıl bir hikmetiyse, oyunun hile kodunu yazan o oluyor. oyunu geliştirenler bile yazamıyor! buna cevap vermeden zaten dizinin şuradan şuraya gitmemesi gerekir.

.yetmiyor sanal alem meselesini açıklamıyorlar, farklı boyut mu diyor? sallıyor bir şeyler ama ne olduğu belli değil. teknik imkanlarla mı gerçekleştiriyorlar? bilgisayar başına bir şey bağlamadan oturup, bilgisayar oyunu oynuyorsun gerçek hayatta orada oluyorsun. hem de bir şey hissetmeden, bunun açıklaması yapılmadan dizi olabilir mi? bunu açıklamak için iki cümle düşünüp söyletecekler arkadaş.

.kendileri de tasarladıkları dünyanın ne anlama geldiğini bilmiyor bence. bilseler en basitinden kodu vermeye giden salak kızın (kıyafet ve yürüyüş inanılmaz tiksindiriciydi bu arada) felix tarafından öldürülmesini engellerlerdi. adamların yapması gereken tek şey oyunu kapatmak idi. oyunu açık tutuyor, karşı tarafta tanrı kodu olan biri oyuna giriyor ve kodun ellerine geçmesini engelliyor. muhabbete gel, bu olabilir mi lan?

.zaten kodu modu kullandığı yok, tek başına diğerleri ile savaşacakmış. iki saat konuşturuyorlar, aksiyon sonraki sezona misali. ne olursa olsun oyun içinde tanrı kodu olan birine savaşmaları da çok saçma. hileyi geçersiz kılmaları gerekir ya da gerçek hayatta evinden aldırmaları gerekiyor. tanrı olmak için 1 milyar doları şakkadanak transfer ediyordu ama!

.bir de ajan karıyı oyuna dahil edeceklermiş. oyunu ona dahil etmek gibi, nasıl bir kafaysa artık. kiminle konuştuğunu idrak edemedim, söyledilerse dikkatimden kaçtı bilemiyorum ama bir taraftan güzel bir şey olabilir, diğer taraftan bu kafalar ile hiç olmaz. sanırım yazan, yöneten, başrol oyuncusu youtube kanallarındaki seslendirme yapan tip de hepsi kendisi. emeklerinden dolayı tebrik ediyoruz ama bu kadar uğraşıp da hikayenin bu kadar gedikli olması çok üzücü.

--- spoiler ---