9 Aralık 2018

supernatural s14e08:

Byzantium

--- spoiler ---

.jack ölüyken daha iyidi, o kadar dram yap, o kadar zamandır uğraş sonra pat diye geri getir. oldu mu şimdi? ölmeyeceğini biliyorduk ama bu kadar kolay geri getirmeleri olmadı.

.neymiş eski bir karı varmış, melekleri avlıyormuş. onun bildiği çok özel bir büyü varmış. kendini feda ederek bu büyüyü yapmış, jack'in ruhunun minik bir kısmını kullanarak da hayatta kalmasını sağlamış. o sırada castiel cennetten jack'in ruhunu bedene gönderdi, oradan da canlandı gitti. budur yani.

.yaşlı karı da cennete gitmek istiyordu, bu iyiliği yaparak cennete gitmiş oldu. muhasebeci tipin insanları yargılaması olayı güzeldi. tanrının yokluğunda işler ona kalmış, bir miktar böyle anlattılar. en iyi kısmı bu sayılır.

.castiel yine kendini feda etti. hiçliğe gidip dönen tip olarak göstermişlerdi. geçen bölümlerde nick lucifer'e dua edince onun hiçlikten doğduğunu düşünmüştük ama jack ölünce onu almak için cennete girmiş, herkesi yok ediyormuş. böyle bir hiçlik arkadaşımız var. melekler olunca hiçliğe gitmesi de komik ya böyle dalması da komikti.

.sonra castiel seninle gelirim, kabul diyerekten olayları bitirdi. neydi ki şimdi bu? hem hemen de olmadı. öldükten sonra hiçliğe gitmeyi kabul etti. jack'e kimseye söylememeye tembih etti.

.çok saçma oldu ama anası ile görüşsün demişler. cennet hayatında yaşayanlar özlenince ne olacak diye sordurmuş olmalılar. aynı şekil cehenneme giderse ne olacaktı? bu gibi sorulara supernatural'da cevap aramayalım.

.melekler de castiel'e cenneti kurtarmasının şerefine michael'in yerini söylediler. mızrağı bulacaklar, sonra ona gidecekler ve kaldıkları yerden devam edecekler.

.jack insan kalacak, castiel hiçlik mevzusuna takılacak. nick'i bu bölüm unuttular ama ondan da devam ederler, böyle gidecekler işte.

--- spoiler ---