8 Aralık 2018

the gifted s02e05:

afterMath

--- spoiler ---

.insanlar mutantlar meselesinde bir de yeraltı dünyası geyiği çıkardılar. adamlar suratlarından damgalıyormuş. m yazıyor da unutmasınlar diye mi? böyle mallık olur mu deyince ev için, güvenlik için olur diyorlarmış. hiç de manası yok. boş yere dram getiriyorlr, hepsi ayrı hasta, tedavi olmaları lazım.

.geçen bölüm ortaya çıkan süper güçlü tip, salak bir kızcağızmış, gücü de eşyaların içini dışına çevirmek, bu kadar korkulan nasıl bir gücü varmış bunun? takılan tasmaların işe yaramadığı durumlarda bu bölümlerde tutuyorlarmış. ne çıkartacaklar bakalım?

.sarı saçlı salak andy ile ergen takılması yaşadılar, özel güçlü olarak bir polis aracını heder ettiler. çok da eğlencelilermiş, aman da aman, çok gereksizlerdi.

.zaten eleman devamlı bir bizim davamıza katılmalısın, şöyle böyle diyerek kızı kandırmaya çalışıyordu, neyse ki dialoglara serpiştirmişler. daha kimse davasının ne olduğunu bilmiyor. hepsinin ayrı bir şüphesi var, salak saçma işler. salağın önde gideli, mal liderleri de yoktu bu bölüm.

.kendi başlarına iş yapıyorlar işte, akıl hastanesine konulmasının haklı gerekçeleri yokmuş. diğer tarafta elinden ışık küresi çıkartan kızı sadece konserde insanları korkuttu diye içeri atmışlar ama yine de malcaydı.

.hastaneye gelen kanı asitli arkadaşımız yiğit bir amerikan askeriymiş. kendisini feda etti, diğerlerini korudu. zaten nasıl ameliyat edecekler? böyle bir özel güç de başa belaymış. en başında demir tenine dokununca nasıl delip içeri girdi? asitle eritene kadar yaptı derler de bilemedim artık.

.john bir kaç kez elemanı kurtarmak için elini kolunu yaktı, hepsi ayrı bir havada zaten, sinir krizleri geçirip yumruklamalar, hemşire karının yalan söylemeleri, sonra bize ne oldu demeler. çok gereksizler.

.baba karakterinin güç krizi yoktu. devamlı ilacı basıyor mal adam, patlayacak gidecek. kafası çarpan kardeş mağduru kızıyla birlikte evde sürahi boyutunda bardaktan su içerek, dehidrasyon yaşamadılar hamdolsun.

.sentinel çalışanı mal arkadaşın eski polislik günleri, mutant'ın tekine zorbalık etmeleri, şimdi de nefret grubu ile hastane basmalarını inceledik, bölüm sonunda da belgelerden bu tiplerin adresini buldu. peşlerinden ayrılmıyor. kızının intikamı belki ama çok oldu, tekrar unutturdular diye tekrar intikamlandı, karısını ortaya koydu gitti. ne diyeyim bilemiyorum.

--- spoiler ---