7 Aralık 2018

vikings s05e12:

Murder Most Foul

--- spoiler ---

.fazla bir numaraları kalmadı, herkesleri kendi içinde karmaşaya sürüklüyorlar. en son psikopoz salağı her şeyi tehlikeye atarak gitti, yerine atanmış adamı allahın evinde kesti biçti, sonra da istavroz çıkarıyor. komik olacak ama değil, adamın ses tonu, tipi falan insanı tahriş ediyor.

.öncesinde lagertha ile takılmalardalar. koskoca lagertha'yı düşürdükleri duruma bak. oğlu bjorn de bundan dem vuruyor ama karşılığını torvi'den alıyor. dialog olarak komik ama karakterleri getirdikleri hal pek iç açıcı değil.

.alfred bilge kral olacak bu gidişle, ubbe salağına babası gibi din değiştirme önerdi. büyük olasılıkla kabul edecek. ingilizlerin evinde viking dostları gibi gösteriyorlar. hepsi iyi güzel de bunların birlikleri nerde? savaşma sözü derken, tek başlarına savaşmaktan mı bahsediyorlar? orasını pek anlamadım.

.alfred zaten evlilik muhabbeti ile başı dertte idi. anası gibi viking'ler ile düşüp kalkan bir gelin çıktı geldi. bjorn ile dialogları, tavırları komikti. pazar yerinde önünü kesiyor. tenhada öpüşüyor. akşam da karı yatağına geliyor, bjorn benim tanrılarım seni cezalandırmaz diyerek nevresimlerini okşuyor. böyle bir sahne çekmişler, güldürdüler.

.ivar salağının olayları yine çok üzücü olacak. karılarla başı belada. ilkin deli karı diye biriyle takıldı. elemanın aletinin işlevsiz olduğunu görünce olaylar karışmıştı. sonra o karıyı kardeşi sahiplendi. bölüm sonuna doğru da idamını gerçekleştirdiler. geldiği hal çok üzücü aslında ama hak etmişti.

.ivar rüyasında bu karıyı gördü, kendi karısı bir anda ona dönüyor ve kalbinden bıçaklayıp öldürüyor. bunu yanlış yorumladı. kadın sen tanrısın şusun busun diyerek, iktidarsız bir arkadaşı gaza getirdi. gitti bir tane elemanla çakışarak hamile kaldım dedi. bu kadar yani, kimse nasıl şüphelenmedi ulan? biraz saçma oldu.

.bir de kendini zeki zannederdi, hamileyim deyince elemanın duyguları ile acayip oynadılar dedim. ortaya çıkarsa karının derisini canlı canlı yüzer gibi geliyor bana.

.bir de floki belası var başımızda. eleman tanrılar beni terk etti diye ağlıyor da ağlıyor. diğerleri çorak arazide ekin yetiştirmeye çalışırken birbirlerine giriyor. elli tane oyuncu, çok kısa süreliğine rol alıyor, sırf bu kadar adama iyi para gidiyordur ha.

--- spoiler ---