2 Kasım 2018

the haunting of hill house s01e08:

Witness Marks

--- spoiler ---

.sonunda dozu artırdılar, güzel de artırdılar. iki kız kardeşin arabadaki sahnesi neydi öyle? yürek hoplatan cinsten desem yanlış anlaşılır ama kız kardeşler kendi aralarında tartışırken ölü anaları arkadan pat diye gelince insan hiç beklemiyordu, güzel hoplattılar. tebrik ederiz.

.theo, nell'in ölüsüne dokunduğunda ne olduğunu anlatmamışlardı. güzel açıkladılar. hiçlik hissetmiş. tüm hisleri yok olmuş. ondan sonra kafayı yemiş. bir şeyler hissetmek için saçma sapan şeyler yapmış. cenaze öncesi içkiler şunlar bunlar da fayda etmemiş. sonra elektrikler gitmiş, karanlığın ortasında hiçbir şey hissedemezken, ışıklar gelince adama öpücük kondurmuş. sonra da hisleri geri gelmiş. ölüm tarifi, özür dileyiş şekli falan hepsi çok iyidi.

.dokunduğunda bir şey hissetmeme olayını açmaları lazım, daha önce hiç cesede dokunmuş mu? yoksa nell ruhu uçmuş gitmiş diye mi açıklayacaklar? maddelere dokunarak bile bir şeyler hissedebilen bir insan için biraz iddialı bir durum. asıldığı hali aydınlatan bir şeyler görse daha iyi olabilirdi ama bu çarpıcı ölüm açıklaması için tasarlamışlar, güzeldi.

.öncesinde evin kapılarının çalınması gerginliği vardı. luke'ı aramaya büyük abi ve babası yollara düştü. bunlar geride kaldı. büyük abla, gerginlik içinde kapıda şeker isteyen çocukları kovalıyordu ama tabii hepsi ruh...

.luke'un eve doğru benzin aldığını öğrendiklerinde işler karıştı. babaları evden ayrılmayın dedi ama dinlemediler. ev için ailesi bitmemiş bir yemekmiş. büyük oğlu ile sohbeti iyidi aslında. 

.önce evliliklerinden, sonra çocuk yapmaktan bahsettiler. bu oğlan da çocuk yaptırmamak için kendini kısırlaştırmış. karısına söylemeden böyle yapması, çocuk yapmak için uğraşmışlar falan hepsi şaka gibi. oğlan ailede akıl hastalığı var diyor. genetik diyor. ondan dolayı diyor ama babası romanında bir olayı yakalamış. saat tamircilerinden biri mi nedir? öyle biri yokmuş. hayalet gördüğünün farkında değilmiş.

.sonra işte olayları açıklıyor ama evde bir sıkıntı var, yarım kalmış işmiş. ailesinden kimsenin oraya gitmemesi gerekiyormuş. öyle söyleyince inandırıcı olmadı. annesinin son anlarını anlatsa daha iyidi. onları da herhalde sezon finaline bıraktılar.

.zaten luke benzini döktü, ortalık yanmadı. annesini merdivende gördü, arkada hayalet kardeş belirdi ve boynundan tuttu, bölüm bitti. benzin niye yanmadı bu arada? bu hayaletlerin gerçek dünyada gücü var mı yok mu? en büyük meselede şu an belirsizler. evin özel mantarları benzini engelliyor mu nedir? 

--- spoiler ---