8 Kasım 2018

daredevil s03e04:

Blindsided

--- spoiler ---

.gergin bir bölüm yaptılar, tek kamera dövüş çekimleri, sallantılı hisler sanki önceki sezonlarda merdivenlerden döve döve indikleri kısımlara benzedi. belki bunu teknik olarak yapıyorlardı, güzel yapıyorlar ama...

.eleman arnavutlarla görüşmek için önceki davalarından bir mahkumla görüşmek için hapishaneye gitti. foggy'nin kimliği ile böyle bir çılgınlık yaptı. içerde bunu öldüreceklerdi. hapishanelerin kontrolü falan zaten fisk'teymiş. yarısı arnavutlardaymış ama hala yarısı fisk'deymiş. adam fbi gözetiminde, hala nasıl hapishaneleri izliyor orasını anlamadım.

.dexter diye silahşör adamın arkadaşı galiba fisk'e çalışıyor. fbi içinden de satın almış olabilir. komple acayip bir ortam, fisk de zaten tam bir organize suç lideri. konuşmaları bir harika, dexter ile sohbetleri de güzeldi. adam iyi taraftan kötü tarafa yavaş yavaş geçecek, o belli oldu.

.foggy desen savcılık için adaylığını koydu. polislere konuşması iyidi. fisk'i salan savcı için kötülüğe ses çıkarmayan iyi insanlar olarak betimleme yaptı. bu muhabbeti de daha önce duymuştuk sanki. tanışık dedektifleri ilk bunu kötü karşıladı, sonra konuşma yapmasına destek oldu. sonra da polisler içersinde destek topladı. nasıl bir savcılık sistemiyse o da artık.

.karen salağı kendini kaybetmiş durumda. matt'in ölmediğini hemen öğrendi, neyse ki bunu abartmadılar ama matt kendinde değil, rehabilite olması gerek. devamlı dayak yiyor, zaten bölüm sonu da bununla bitirdiler, adam güzel bir kan yapıcı yemek yemeli, bu kadar her tarafı kanıyor ama hala kansızlık çekmiyor.

.zaten biraz şırıngadan yemişti, kafalar gitmişti. kamera da ondan dolayı sallantılıydı. kulaklar normal halinde bile ancak idare etti. dövdüğü kadar dayak yedi ama hala düşmedi. taksiye yetişti, bir sürü para vermişti. adam güya beklemişti ama onun yerine başkası geçmiş. ne hikmetse uyanana kadar bekledi, sonra da denize uçurdu. fisk'in adamlarından biri herhalde. vennessa'yı tehdit etti diye matt'i affetmiyor. azılı düşmanlar bunlar, güzel olacak bu açıdan.

.karen bir taraftan gizli hesapları araştırıyor. foggy bir taraftan savcılık için adaylığını koyarak dikkatini çekiyor, matt de bunlara karışmayın demişti. hepsinin başına bir şey gelecek haberleri yok. fisk bu, adamı evinden aldırır.

--- spoiler ---