30 Ekim 2018

the walking dead s09e04:

The Obliged

--- spoiler ---

.negan muhabbetini hiç beğenmedim. koskoca negan'ı ne hale getirdiler. bir sopa için mi bu kadar kendini hırpalamış onu da anlamadım ama maggie bir taraftan salağı öldürmek için geliyor, diğer tarafta olaylar karıştı. kurtarıcılar bizim ahaliye daldı, silahlar ateşlendi, zombiler geldi. hepsi geberip gitse de kurtulsak.

.rick maggie'nin negan'ı öldürmeye gittiğini jesus'dan duydu. telsizle falan haber ediyor. kimse sallamyor. en son daryl ben götüreyim dedi. hepsi planlıymış zaten. uzak yoldan götürmeye çalışınca dur ülen diye bağırış çağırış sonu kendilerini bir hendekte buldular. kim kazmış lan buraya çukur? nedir bu?

.ikisi biraz sohbetten sonra nasıl dışarı çıkabilirize geçtiler. zar zor köklerden tutup çıktılar ama civardaki zombi sürüsü, bu gerzeklerin silah seslerine hareket haline geçmiş. iyi güzel derken daryl diğer tarafa, rick de sürüyü yönlendirmek için öbür tarafa gitti. ilkin at kardeşler pek sakindi, sonra sürülerin ortasında kalınca huysuzlandı. rick'i molozların olduğu kısma, inşaat demirinin tam böğrüne girecek şekli ile yere atıverdi. komik aslında, tam öldürmeyecek boş kısım ama hemen de kurtulamayacak kısım.

.iyi ki rick ölecek dediler, her bölüm bu adamın başına bir şey geliyor gibi. ölüp giderse şimdi şaşırırım. bu sezonu zaten çekmişlerdi. sonuna doğru öldürürler. negan çıkıp akıllansa diyeceğim ama sopası için ağlayan bir insan akıllanmaz herhalde. şimdi rick böğründe demirler, sayısız zombinin olduğu kavşakta beklemede kaldı.

.bir de michonne güzellemesi ile başladılar. kadın kılınç bağımlısı, zombi kafa kesme müptelası olmuş. normal hayatını yaşıyor ama pek memnun değil. diğerleri fark etmeden gidiyor zombi kesiyor. geçen bölümde kolunda kan lekesi de buymuş. o kadar zombi kesiyor, gelip duş almadan mı yatağa yatıyor? o da saçmaymış ya neyse işte.

.sonra negan bununla konuşmak için açlık grevine girmiş. aslında sopası için girmiş. derdini bu zenci karıya anlatmak istemiş. karıyı gördükçe hala sinirlerim kalkıyor. ne uyuz bir tip allahım, o saçları kim seçmişse ellerinde kalsın.

.neyse işte sende benim gibisin, şöyle böyle, ölen oğlu moğlu derken mevzu sopaya geldi bitti. yemeğini de yiyecekti ama maggie hala gelemedi. normalde şak diye getirirler. sonraki bölüm rick'in kurtulması ve negan'ın ölmesi mi olacak? tersi de olabilir.

.bir de peder ve çöpçü kız hikayesi var. başlığı bile güldürür. adamı zombiye yedirtecekti. yenmiş halini mi götürüyor nedir? sonra seni affettim, sen de beni affet hristiyanlığı yapınca bu arkadaşa yaradı. biraz yumuşamış herhalde. sonra da çekti gitti.

--- spoiler ---