23 Ekim 2018

the haunting of hill house s01e03:

Touch

--- spoiler ---

.tek tek karakterlerin gözünden olayları ele alıyoruz. toplam hikaye açısından aslında kolay oluyor. devamlı benzer olayları farklı açılardan görmüş oluyoruz. her seferinde biraz daha gizem aydınlanıyor. güzel bir düşünce, ferah bir anlatım.

.bu bölümde lezbiyen karının çocukluğu, işi gücü ve esas olayları algılayışını incelediler. kızcağız küçüklükten beri duyusalmış. hassas insan diyorlar. annesi buna ilk eldivenini vermiş sonra da elinden çıkmamış.

.psikolog olmuş, çocuk psikolojisi ile ilgilenmiş. çocuklar ile tokalaşıp dertlerini anlayıp çözüm üretiyormuş. süper kahraman gibi bir şey. bir tanesi ağır duvarlar ölmüş. eline dokunarak bile anlayamamış. evini ziyarete gitmiş. bodrumda oraya buraya dokunurken kanepeye dokunduğu vakit sıkıntı olduğunu anladık. bir pedofili vakası, evlat edinmiş ailenin babası dokuz yaşındaki kızı taciz ediyormuş. tavandaki gülen surattan da canavar yaratmış. en azından böyle anladık. direkt olarak üvey babasının böyle bir şey yaptığını söyleyemiyordu.

.kendisi ile özdeşleştirdi. küçüklüğü zor geçmiş, her şeyleri hissedince hayaletli evde zorlanması kadar doğal bir şey yok. geleceği görmek gibi bir şey aslında. annesine dokununca kafasının yamulduğu, kanlı ellerini görüyor. babası o gece bunları arabaya taşırken kıza dokunuyor ve bana dokunma diye bağırıyor. babasının annesinin ölümü ile ilgisi var mı? kadını duvara çarpıyordu, hayaletler vardı. nereye varacak onu göreceğiz. genelde evin erkeği en lanetlisi oluyor.

.durumlar böyleymiş işte. esas kardeşinin ölüsüne dokunduğu vakit ne gördüğünü anlatsa çok iyi olacak. çok etkilendi ama mevzu neydi? o da gizeme dahil.

.sonra çok üzüldü, diğerlerini bastırmak için lezbiyen sevgilisini çağırdı. normalde tek gecelik takılan karakterimiz bu sefer kendini anlatmak zorunda kaldı. gününün özetini geçti, sonra da dokun bana diyerek bitirdiler. 

.roman yazan karakter en yavşak karaktermiş. o gecenin çoğunda uyuduğu halde mevzuları yazmış. diğer kardeşlere romanın parasından para teklif edecek kadar insan evladıymış ama kimse kabul etmemiş güya, en azından büyük kız kardeş bunu istemiş. kanlı para demiş. ortanca kız kardeş sonra doktorasını yapmak için parayı almış. muhtemelen büyük kız kardeşin kocası da gidip parayı almış. adam niye ona vermiş, o da biraz saçma ama çek meselesi ortaya çıkar herhalde.

.bir de luke meselesi var, o keş elemanın başına bir sürü şey gelmiş ama tabii mazeret değil. yemek asansörü ile oynarken aşağı indiğinde canavar ile karşılaşmış. üzerini yırtmış. onun gözünden tekrar gösterirler mi? göreceğiz bakalım.

--- spoiler ---