22 Ekim 2018

manifest s01e04:

Unclaimed Baggage

--- spoiler ---

.ergen kız hikayesi kötü. baba ile kızı arasındaki muhabbet baydı. bu ailenin içindeki tüm ilişkiler saçma sapan oldu. şimdi hayat sigortasını kullandı diye kafayı yediler, buna karşı devlet bir şey yapmalıydı. adam matematikçi miymiş? her tarafta sorun çözmesi de komik oluyor.

.gidiyor kızının hırsızlıktan tutulduğu mağazaya, diğer eleman ile karşılaşıyor. öncesinde fotoğrafını falan görmüştü. tüm dizi için artık kabak tadı veren saçma sapan işler oldu. sonra karısına kızın durumu anlatmadılar diye kavga ediyorlar. o da ayrı bir saçma. boş yere vaktimizi çalıyorlar.

.bölümün gizem dolu hikayesinde gri bir heykelden kadın görüyorlar. doktor kadın ayak izleri görüyor, polis kadın da kanatları görüyor. hostes kadın da bunun su tanrıçası olduğunu anlayıp, yeğeninin orada olduğunu öğreniyor.

.olay bundan ibaret, uçağa kaçak olarak binen bir tipmiş bu. indiği sırada nasıl bir önlem aldılarsa sıvışmış. sonra olaylar olaylar derken elemanı deli diye hastaneye getirmişler. o sırada doktor da beyin taramalarını beyin uzmanına gösteriyordu. pat diye hepsi denk geliyor, tesadüfün de böylesi kabak tadı veriyor.

.doktor elemanı arıyor, kardeşi abisini arıyor. iki olayı birleştiriyor. birbirlerine yönlendiriyor. tam o sırada hükümet hastaneye gelmiş, yeğeni arıyor. alıyorlar kaçıyorlar. sonra da nerede olduğunu buluyorlar ve olay bitiyor.

.baştan duyduklarının gördüklerinin kötü olmadığın kabul etmemeliyiz diyor. tek aklı başında cümle bu. sırf kurtar onu dedi diye operasyonu mahvedip eski nişanlısının kariyerine leke sürdüydü. ona gerçekleri de anlatamıyor. bu da yavaş yavaş kabak tadı veriyor.

.bunların beyinlerine ne oldu? niye ortaya çıkaramıyorlar? madde bağımlısı evsiz beynine dönmüş, şizofrenik olmuşlar. böyle anlatılıyor ama ortada bir şey yok. şimdi kullanılmayan bir yerde iş yapacaklar.

.bir de yan unsurlar hep gay çıkıyor. kızın arkadaşı uzak doğulu gay. jameikalı yeğen de jameikalı gay, onlara orada kötü davranıyorlarmış da ondan kaçıp amerikaya gelmek istemiş. ne bitmek tükenmek bilmeyen gayliğiniz varmış arkadaş.

--- spoiler ---