21 Ekim 2018

american horror story s08e06:

Return to Murder House

--- spoiler ---

.en başından beri bunların sezonları farklı farklı, birleştirseler ne güzel olur diyordum ama böyle de olmadı. bir kere ilk sezonun hikayesini çok fazla hatırlamıyoruz. kısa kısa hatırlataslar belki daha iyidi. yedi sene geçmiş, nesini hatırlayalım?

.sonralıkla, michael tipi ilk sezondaki anne karakterinden doğan çocuk olarak gösterdiler. öyle bir hadise hatırlıyorum ama bir tanesi sonsuza kadar bebek kaldıydı. bu çocuk kimdi? madem o sıralarda büyüdü biz niye göremedik?

.yaşlı kadın ilk sezonda intihar etmiş miydi? oralar falan çok belirsiz kalınca keyfi de çıkmadı. ben sezon sonunu hatırlamıyorum. kim öldü kim kaldı bilemiyorum. siyah deri kyıafeti giyen mal arkadaş buymuş zaten. şeytanın çocuğu olarak olaylara karışmış.

.şişko yaşlı kadın, üvey annesi olan, sonra robot yapılan tip de şeytan tarikatı olarak kendisine ulaşmış. masum bir kızcağızın kalbini canlıyken söküp yedirmişler. rahatsız edici bir görüntü ama diğer taraftan adamlar bunun keyfini yaşıyor.

.tüm bunlar ne için? dünyanın sonuna hazırlıklı olmuşlar mı? sonra akıl hastanesi, sirk, falan filan bölümleri niye çekildi o zaman? buraları bilemiyoruz ama izlemeye devam ediyoruz.

.annesi olan duayen yaşlı oyuncusu kendisini büyütmeyi anlatıyor. veledi almış gelmiş, kendi çocuğu gibi büyütmüş. hayvan öldürmeye başlamış, sonra bir gecede on yaş büyümüş. insan öldürmelere geçmiş, kadın intihar etmiş. ne anladık ki şimdi bundan? hizmetçiyi sonsuz döngüsünden çıkarması karşılığında bunları anlattı, pek bir numarası yoktu.

.ağlayarak mastürbasyon yapan adam, baba ve terapist olarak daha yararlıymış. ağlama kısmını ortadan kaldırarak ona yardımcı olduktan sonra gerekli bilgileri aldılar. ne anladılar şimdi? deccalmiş falanmış filanmış. zaten bunu biliyorduk. zaten güçlü bir büyücüydü. şimdi üstün oldu. iyi bok oldu.

.tüm bunlar hala merdiven konuşmasında, hala dünya yok olmuş bunlar araştırma yapıyor mu? adam karşılarına geçip siz önemsizsiniz demişti. ne bileyim mantıklı olmadı.

.eski görüntülerde insanlar eski gibiydi. makyajla mı yapmışlar? yoksa hikaye hep böyle miydi? orasını da merak etmedim değil.

--- spoiler ---