12 Haziran 2018

the expanse s03e09:

Intransigence

--- spoiler ---

.pek bir olay olmadı. bu sezon da son sezonları ise pek bir yere gitmeyecek. salak naomi gemiye geri geliyor. sanki çok büyük olay. bir şey de olmadı. kuşaklı muhabbetlerine ayrıca limon sıkayım, bu konuyu çok vurguladım ama bitmiyor işte. deli ediyorlar.

.kör adamın gemiyi karıştırmasını çabucak hallettiler. pat diye yakalandı. amos daha önce yakalaması gerekirdi aslında ama neyse işte, biraz sıkıştırdıktan sonra adam söyledi ama çözümünü söylemedi. onlar da kadın ve adamı gemiden mesaj iletmek amacıyla yolladılar. bunlar uzayda giysiler ile uzaktaki gemiye gidebiliyorlar demek.

.bölüm sonunda holden malı, miller malı ile hücreye mi ne gidecekler. bir polisiye hikayesinden bahsediyor ama detayını anlatsam anlayacak mısın gibilerinden laflar da ediyor. ne olduğunu anlatacaklar da ne bileyim artık pek ilgimi çekmiyor. uzaylı meselesinde ne yapacaklarını bilemiyorum. hepimiz insanız muhabbetlerine bağlamasalar bari.

.bulundukları bölge hakkında kimsenin bilgisi yokken şakır şakır insanlar bu bilinmeyen bölgeye geliyorlar, onu da anlamıyorum geri çıkacakları falan da garanti değil ama bunu yapıyorlar. ilginç yani.

.bir de işleri başlatan salak patron babanın iki kızının hikayesi oldu. küçük kız olayları başatan protomolekül manyağı olan bir tip, venüste olayları yapan tip, diğer kızı da babasının ismini batıran holden'a karşı savaş açmış, ondan böyle bir eylem yapmış.

.lakin çok vicdanlı bir katil, öldürdüğü adamı duyunca gözleri doluyor, bir garip oluyor. sarışın kadınla devamlı karşılaşıyorlar ama bir yere gitmiyor muhabbet, orası da ayrı saçma.

.uzaylı yaşam formu ve bilinmeyene yolculuk etmek için kuralları falan esnetiyor. lezbiyen dindar bir insan olarak karşımıza çıkıyor. peder var bir tane o da ölümden korkuyor, ailesini düşünüyor. bu gereksiz muhabbetlerin detaylarını da alsınlar başlarına çalsınlar.

--- spoiler ---