1 Mayıs 2018

lucifer s03e18:

The Last Heartbreak

--- spoiler ---

.biraz yerlerinde sayıyorlar ama bundan çok daha kötü dizilere altyazı anında geliyordu, şu çevirmenler iyice garipleşti. uzun zamandır diziye çeviri yok, yeni çeviri geliyor, adam bölüm atlayarak çevirmiş. lucifer çok konuşuyor diye dizi çevirmenleri gidiyor. ne lan bu? adam konuşmasın mı?

.chloe için yanık durumda kendisi, kabil ile konsere falan gittiydi, oralarda kaldık. çok da mühim hadiseler değil ama adamlar kabil hikayesini çok uzatacak gibi, bir sürü karakter olabilir ama getire getire kabil getirdiler. oyuncuya ya da sergilediği karaktere lafım yok ama başkası olarak gelebilirdi.

.ölümsüz olarak geldi, hayattan sıkılmış tip, ölmeye çalışıyor. etrafındaki herkesler ölmüş, bunu kimse gerçek anlamda sevememiş. devamlı hayatını değiştirmiş. the man from earth filminin bir kopyası gibi, genel olarak böyle uygun görmüşler.

.iyi güzel, hepsine tamam ama bu karın ağrısı esas karı karakterinin ne özelliği var ki ölümsüzler peşinde koşturuyor? kabilin beklentisi nedir? karıyla ilgisi de yok ama sanki varmış gibi anlatıyor, bu sefer olayları değiştirecek farklı bir şey yapacakmış gibi gösteriyor. ne çıkacaksa olmayacak bir noktaya getiriyorlar.

.lucifer de bunlardan habersiz salak saçma bir oraya bir buraya koşturuyor. bölüme özel eski seri katil kopyacısı çıkardılar. aldatan eşlere adaleti getiren bir seri katilmiş. kabilin eski arkadaşı mevzuyu çözmüş. anneannesine bu kadar benzeyen bir insan olamaz, o da çok geyik olmuş.

.neyse hallettiler işte. seri katil hayranı tur gezgini chuck dizisinden sakallıydı, adam hala sakallı. böyle dizilere eski tiplerin tek bölümlük yan rolde gelmesine de insan üzülüyor.

.neyse diğer tipler de ağır dramlı, garip haldeydiler. maze desen kafayı iyice yedi. ben çocuk bakıcısı değilim cart curt derken minik veledin kalbini kırdı. zaten evi çocuklar için uygun olmayan hale getiriyorlardı. babası ile tartıştı falan derken evden ayrıldı. nereye gider ki buradan? ne gerek vardı?

.terapist ve zenci meleğimiz tekrar konuştular. charlotte'yi görüp anne diye seslenmesinden sonra olaylar gelişti. kadın uzak dur dese de amenadiel mevzuyu anlatacak gibi, anlatsa da ne olur ki? hepsinin çivisi çıkmış.

--- spoiler ---