2 Mayıs 2018

westworld s02e02:

Reunion

--- spoiler ---

.ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum, adamlar gizemi devam ettirmek için hikayeyi kırdılar geçirdiler. şimdi william yani siyah şapkalı abimiz westworld'e ne zaman geldi? otuz sene önce dediler. tamam dedik robotlar yaşlanmıyor fark etmez ama gezdikleri harita olsun, mekanlar olsun, hepsi tamam gibiydi.

.şimdi diyorlar ki bu eleman westworld'e gelip dolores ile takıldıktan sonra arkadaşının iş adamı babasını da ikna ederek büyük yatırımlar yapmış, adeta bu dünyayı kendisi kurmuş. ne alaka? bir kısmı kurmuş gibi gösteriyorlar ama yine de çok anlamsız oldu.

.bu dünyanın kurulma nedeni insanların özgür olduğunu düşündüğünde yaptıkları tercihleri araştırmak olduğunu söylediler. tüm bu kritik konuşmalar ve daha öncesi dünyada dolaştırma modlarında dolores'in kayıtları da nasılsa duruyor. hepsini hatırlıyor kendisi.

.bu durumda bir zamanlar bu dünyayı siyahlı abimiz şekillendirmiş, şimdi içinde gerçekliğini arıyor. ekip üyesi, ordu falan toparlayıp batıya gitmeye çalışıyor. pişman olduğu bir şeyler yapmış. dolores de kendi ordusunu toparlayıp o taraflara gelmeye çalışıyor. arada da mekanı temizlemeye gelmiş ekip var, onlarla çatışacaklar herhalde. en azından benim anladığım bu.

.bir de silah yapılmış, mekanın bir kısmı silah olarak mı kullanılıyor? yoksa durum nedir? onunla birlikte dış dünyaya mı saldırmak istiyor? zaten dış dünya çekimlerinin hepsi o kadar kötü görünüyor ki, adamlar sadece bir bölge kiralamış, kalan şehir çekimleri falan da yeşil ekranda yapılmış. belki gelecek şehirleri diye böyle uygun görmüşler ama hiç olmamış. yakışmamış.

.neyse arnold'un son halini görmedik, diğerleri ile takılıyordu. geçmiş hikayesinde robert abimizin sesini duyduk. hopkins abimiz bir yan bölüm için tekrar görünmem, sadece sesimi veririm demiş herhalde. ikinci sezon kendisini göremeyeceğiz.

.yine şifreli sözler, bu kadar görkemli bir şey görmüş müydün? özel bir tabiri var ya salak saçma bir şey "splendid" diyorlar, altından bir şey çıkar mı bilmiyorum. en başından beri dolores var. neyse ki bu onun bilinçlenmesini açıklayabilir.

.böyle salak saçma gideceklerine bilinçlenme hikayesi ile uğraşsalar çok iyi olacak. zenci kadın kendi imkanları ile bilinç kazanmıştı. orası da iyi, ayak üstü özgürlük muhabbeti yaptılar, herkesin kendi planı var. ona da lafım yok ama neden tüm host'lar bilinçlenmedi? bazıları neden hikayesinde takılı kaldı? onu açıkladılarsa bilmiyorum.

.diyelim öyle, dolores diğerlerini bilinçlendirmişti. şimdi bu yeni karşılaştıklarına aynı şeyi söyleyip neden bilinçlendirmiyor da tutup öldürüyor, sonra zenci çalışanla tekrar bilinçlendiriyorlar?

.insanlara eziyet de bir yerden sonra kabak tadı veriyor. dizi sadece şiddet pornosu olmuş oluyor. eziyetin insanı insan yapması meselesini anlatmak için kullandıklarına tamam dediydik, şimdi makinaların intikam alacağına getiriyorlar ki o kadar olmuyor yani.

--- spoiler ---