27 Nisan 2018

the handmaid's tale s02e01:

June

--- spoiler ---

.bütün vurucu meseleleri yaptık, şimdi de kaçma hikayesi yapalım diye düşünmüşler. ilk sezon kadar dikkat çekici olmayacak gibi geldi. bir de kocasının hayatta olduğunu öğrenmişti. nick salağı ile kaçması da saçma olacak. duygusal olarak bağlanma numarası mı yapıyor? eleman karıyı kaçırmak için her şeyi riske atmış.

.işkenceler öncesi niye hamileyim demedi? geçen sezon arkadaşlarını taşlama muhabbeti çevirmişlerdi. ciddi çarpıcı bir şeydi, şimdi onun sonuçları olacak diye bunları yerlerinden aldırıp idam sehpasına getirmişler. bir tane stadyum kapatmışlar bunun için, neyse ki ipler uzunmuş.

.zaten bu kadar doğurgan kadını öldüremeyecekleri belliydi, ders olsun diye yaptıklarını anladım ama kadının teki korkudan altına etti. çarpıcılık uğraşları, iyidi hoştu da işte yeterli gelmedi.

.geçmiş hayatlarında işler karışmaya başladığı anlara gidiyorlar. önce çocuğuna bakımını sorguluyorlar, sonra beyaz saraya saldırılar, bombalar, bilmem neler. şimdi bir ülke bu hale geldiğinde hala içindeysen, hala kaçamamışsan sonuçlarına katlanacaksın. hiçbir şeyi olmayan tipler bile milyonlaca mülteci oluyorlar. bunlar niye olamamış?

.çocuklara özel muamele, doğurganlığa özel muamele yapıldığı zaten belliymiş. göz göre göre gelmiş yani. biraz saçma olacak bu geçmiş hikayesi sanki.

.ellerinden kaçış da çok basit oldu. bunca zaman bu kadar imkan nasıl geçmedi? doğum öncesi kontrol için geldiler. doktorun teki adını söyledi, botun içinde bir anahtar. işaretlenmiş kapıdan kasabın tekinin donduruculu arabasına kadar geldi, oradan da nick'in hazırladığı eve geldi. saçını falan kesti, giysiyi yaktı. çok göndermeliydi.

.hepsi iyi güzel ama kulağını kesmesi hiç olmadı. sanki yakalanmayacak mı? diyelim yakalanmadı o vakit hikaye ne olacak? kaçış hikayesi bu seriye hiç gitmez gibi geliyor bana.

.ceza olarak doğurgan kadınların ellerini yakmaları inanılmazdı. özel sözlerini zaten özlemişiz. tatlı bir din anlayışları var aslında.

--- spoiler ---