27 Nisan 2018

the 100 s05e01:

Eden

--- spoiler ---

.öldür öldür adam bitti, uzaydan katil adam geldi, tabii aynı zamanda bunlar katilleri öldürecekler. birbirlerini yemeleri yeterince şiddetli değilmiş gibi şimdi tam teçhizatlı bir sürü adam var.

.üstelik dünya üzerinde yeşil olarak bir nokta kalmış, nasıl mümkün olmuş? bunu açıklamadılar. tabii bu noktanın clarke salağının yanında olması çok saçmaydı. o kadar didindikten sonra kafaya silah dayadığı bir an kuşun gelip bunu taciz etmesi, sonra yaşadığı yeri gösterip yemek olması da güzel değildi.

.geçen sezon bitiminde şu kadar zaman sonra diye gösterip clarke'ın halini göstermişti. gökten birileri geliyor, yanında bir kız var. sonra onların iyi olmadıklarını anlıyor. bu sezona bu noktaya nasıl geldiğini açıklayarak başladılar.

.ortalık karışmadan merkezlerine saklanmış, ağız yüz yanmış ama iyileşmiş. zaten kara kan olduydu. radyasyona falan da pek dirençli. sonra elde kalan imkanlarla hayatta kalmaya başlamış. önce sığınağa gidip insanları kurtarmaya çalışmış. sığınağın üzerine koca bina çökmüş. açabilen yok, clarke güya denedi de falan filan.

.aşağıda bir sürü insan vardı, kim nerdeydi onu bile net hatırlamıyoruz. uzaya çıkan mallar bizim genç mallardan, altı yıl falan uzaydalar. nasıl hayatta kaldılarsa? aynı şekil clarke zaten bu yıkılmış dünyada kendi başına bir sürü zaman hayatta kaldı. susuzluktan falan ölmesi gerek ama çok dirençliymiş.

.derken yeşil vahayı bulur, içinde birileri yaşamış ama ölmüşler. yiyecek su falan derken sevinir, sonra küçük kız çıkar ama biraz çılgın kendisi. clarke'a saldırır, bacağını yaralar. gider kendisini diker ama aletlerini çalar. sonra da arkadaş olurlar ve şak diye zaman geçer kız büyür ve suçluları taşıyan mekik buraya gelir. kim bunları uzaya gönderdi kardeşim?

.gelen tipler birbirinden azılı, biraz kardeş olsalar olmaz mı? dünyada kimse kalmamış ama hemen birbirlerini öldürmeye çalıştılar. küçük kızı kurtardı ama adamları öldürdü, bunlar iyi adamlar değil deyip de öldürmesi zaten savaş ilanı gibi. başlarında da yine bir kadın var. resmen adam bitti, adam getiriyorlar. başka bir şey değil.

.sığınakta da işler karışmış gibi. sonraki bölüm gösterilerinde miydi? son kısımda mıydı? devamlı birbirlerini dövüyorlar. o kadar sene geçmiş dövüşmekten yorulmamışlar. erzakları bitiyordur, yine işte nüfusu ne yapalım geyikleri dönüyor. bitmiyorlar, bitmiyor bir türlü.

--- spoiler ---