28 Nisan 2018

fear the walking dead s04e01:

What's Your Story?

--- spoiler ---

.diziye destek olarak morgan gelmiş, yeni tipler gelmiş. walking dead evreni ile birleştirmişler. bir tane muhabir gibi bir kadın, herkese hikayesini soruyor. oradan hikayeleri birleştirmek eğlenceli olacak ama sanki tutarlı bir evrenleri var? orası hiç olmuyor.

.bunların elinde bir sürü imkan vardı. daha bir önceki sezon kıyamete hazırlıklı bir grupta helikopter vardı, öncesinde bir askeri üs vardı. bir sürü insan var. şimdi bu taraf böyle iken rick'lerin dünyasında sayılı insan var. gücü elinde tutan en büyük karakter negan idi, buradaki tiplere göre negan kim ki? debelendikleri şey çok saçma. bu dizinin zaman dilimi diğerine göre daha erken olmalıydı. 

.en azından arasında dört beş sene fark var, öyle bir şeyler koymaları gerekiyordu. morgan, rick, carl, jesus ile görüştükten sonra kendi mekanlarından kaçıyor ve fear the walking dead sınırlarına giriyor. hem de bir depo araba ve koşturma ile. çok uzak da sayılmazlar yani.

.bir de yine morgan öldürmem moduna girmiş, kimseye bağlanmak istemiyor. sonunda insanlar yüzünden kafayı yediğini fark etti. insansız bir bölüm bile idare edemedi. yalnız kovboy olarak sevdiceğini arayan dizilerden gördüğümüz bir silahşör tip çıktı.

.ilk karşılamaları komikti, adamla konuşmaya çalışıyor. sonra şeker vermeye çalışıyor morgan kabul etmiyor. güvenli yer temin ediyor, gece adamdan kaçıyor. nasıl bir şeyse artık adam onu yattığı yerden kalkıp buluyor, ikisi bir  yakalanıyor.

.özel bir aracı olan muhabir bir kadın bu sefer bunları kurtarıyor. adamlar da insanları kandırıp yakalayan tiplermiş. iyi güzel derken işler karışıyor. topluca bunları öldürmeye geri geliyorlar, hepsi birlikte diğerlerini öldürüyor ve tamam öyle iyi oldular derken bizim fear the walking dead ahalisi ile karşılaşıyorlar. hem de aracı kandırarak ele geçiren pislikler olarak. hiçbiri zaten ölmemişti. böyle pislik metodlara başvurmaları da hiç hoş olmamış.

.anne karakteri suyun içinden çıktıydı, onu bu bölüm göremedik. nick, kız kardeşi ve diğerleri vardı. şimdi bunlarla morgan ve arkadaşları birlikte mi hareket edecek, o da saçma. morgan bacağı iyileşsin gidecekti güya, salak saçma olacak. morgan uyuz bir karakter oldu çıktıydı, tekrara düştüydü. kalacak öyle sanki.

--- spoiler ---