13 Nisan 2018

the expanse s03e01:

Fight or Flight

--- spoiler ---

.sezona son sürat başladılar ama adamlar sündürme uzmanı. şu yaptıkları aksiyonu sezon sonuna kadar kullanırlar, ancak o zaman olaylar bir yere varır ki o da varmaz çünkü sezon sonu diye kestikleri yer zaten her şeyin ortasıymış.

.iranlı karıyı hain diye damgaladılar, kadın gemi kayıtlarını alıp kurtuldu. tabii yaveri sağolsun, bir de marslı asker kadın da pek yardım etti. esas kahraman yine bir figüran ya neyse işte, şimdi onlar yarış mekiği ile olaydan kurtuldu gibi, sezon sonuna kadar ben hain değilim de şudur budura girebilirler. bayar yani.

.şavaş ilan edildi diye oyundan çıkma uzay savaş görüntüleri yapsınlar demiyorum ama bir şeyler olsun. devamlı bir karın ağrısı tripleri ile geçmesin. yok efendim sen kuşaklı ben marslı, artık birbirlerini gebertecekler. mars ve dünya kendi kendini yok edecek devir kuşaklılara kalacak, böyle görüyorlar.

.terror'deki abimiz buradaydı. mevzular ona da gelecek. protomolekülün anahtarı onda, bilim insanını alıp gittiydi. şimdi çekiçsiz zencimiz onla anlaşma yoluna gidiyor, yardımcısı kadın pek sinirli, tripler çoktan başladı da çok uzatmadılar bunları.

.esas ekip, güya filmin esas kahramanları da salak saçma işler peşinde. yaratığın tekiyle boğuşmuşlardı. gemiyi onardılar ama içindeki yerleri hiç taramadılar, biraz içerde protomolekül kalmış, analarını ağlatır artık.

.ilkin thyco istasyonu (nasıl yazılıyorsa artık) oraya gidelim dediler, daha doğrusu naomi salağı ısrar etti, diğerleri ile karşılaşınca kötü yaparlarmış. herkesler düşmanları oldu, bir tek kuşaklılar dostları oldu. salak saçma işler.

.neyse holden yine pek tripliydi, kahve makinasını kırdı. derken durduk yere bir iş çıkardı. protomolekül bilim insanlarının bir gemisi varmış, onu ziyaret edelim dedi. ekibe yeni katılan adamın kızı için, zaten güya baştan onun için yaptıydık ama samimi değildik falan dedi, inanmadık da neye yarar yani?

.pilot sakallının iki saat ailesine mesajı, şudur budur derken de bölüm bitti. normal bölümlerine göre hızlı aktı aslında da esas olay tabii iranlı karının kurtulmasıydı. marslı asker karının giysisinin şarjı bitmesi olayları falan ucuz numaralardı, nasıl geri şarj oldu onu bile anlamadık. gereksizdi yani. geminin üzerinde baştan sona kaydıralım demişler.

--- spoiler ---