13 Nisan 2018

the terror s01e07:

Horrible from Supper

--- spoiler ---

.hickey denen pis eşcinsel, gay oğlu gay durduk yere adam kesti. öncesinde köpek öldürmüş. yiyecek mi hepsini ne yapacak? konservelerin bozuk olduğunu duymuş, iyi güzel de yamyamlığa geçiş yapacaklar gibi bir hissiyat oldu bende.

.öncesinde kafayı yiyen diğer adam insanlar yanarken et kokusu aldım, ağzımın suyu aktı diye ağlıyordu nerdeyse. doktora da kafasının bozuk olduğunu söylemişti. doktor da ortalığı yakmıştı, onun bahsini açmadılar ama ne yiyorlarsa ciddi kafa yapmış bunlarda.

.hepsi birlikte yürüyüşe geçti, önden gönderdikleri kurtarma ekibi de 30 km sonra ölmüş gitmiş. sebebini falan açıklamadılar, kimseye söylemediler ama kurtuluşları yok. buzları pek uzatmadan geçtiler ama çölün ortasında kaldılar. konserve meselesi ondan sonra gündeme geldi.

.ava çıktılar, ekiplere bölündüler, buraya kadar her şey güzel ama bu hickey denen onun bunun çocuğuna güvenip nasıl ekibe aldılar? eleman durduk yere adam öldürmeye başladı.

.üstelik eskimo'larla karşılaştıkları zaman bunu yaptı. ne yapacak? onları da mı öldürecek? tek kurtuluş yolları bu resmen ama hepsini mahvetmiş durumda. diğerlerinin haberi olacak mı? durum nedir? nereye gider hepsi şu an karma karışık.

.goodsir korkudan altına ediyordu. konserve yüzünden hasta olup kafayı yiyen adamın adı morfin mi neydi, hepsinin gemiye girişlerini de gösterdiler ya neyse işte, esas mevzu bu adamın kafayı yiyip öldürülmeyi istemesi, ortamdaki silahı kaptana doğrultması ve arkadan bir çavuşun beynini dağıtmasıyla son bulan bir hadiseydi. gerek var mıydı böyle bir şeye bilmiyorum ama cidden gerdiler.

.kaptan öncesinde mevzuları anladı, denizcilerden biri silahlı adamları artırmalıyız derken verdiği isimleri beğenmedi. hepsi bir ayaklanma falan diye düşündü herhalde, artık neyi seziyorlarsa çok üstü kapalı konuşuyorlar. pek anlaşılmıyor, çeviren de kendini kaptırmış eski türkçe çeviriyor arada.

--- spoiler ---