21 Nisan 2018

supernatural s13e19:

Funeralia

--- spoiler ---

.rowena ile olayı iyi kardılar aslında da crowley hakkaten geri gelmeyecek mi? temel elemandı, iyidi hoştu. üstelik adam kendini feda ettiydi. bir güzellik yapmaları lazım aslında ama rowena kabullenmiş gibi yaptı. madem bu kadar kolay kabulleneceksin niye bu kadar olay çıkardın?

.ölümün kendisi gelip karıyı teselli edince sakinleşti. saçmaydı biraz bu kısmı olmadı yani. niye bu kadar uğraşıp buraya bağladılar ki? bir de sam bunu öldürecekmiş. ne ara öldürecekse, adamlar dizinin hiç bitmeyeceğini zannediyorlar, şimdi iyilikle ayrıldılar.

.ilk bu kadından yardım istemeye aradılar, sonra bulunduğu yerden ceset haberi aldılar. kendinden yanan ceset ile ellerinde olay oldu. gidelim bakalım muhabbetleri artık acil oldu. anası falan diğer tarafta bekler tabii, sıkıntı yok.

.gitti bizim mal kardeşler, bir de azrail ölmüş. rowena pislik insanları öldürüyor, gelen azraili de öldürüyormuş. durum bundan ibaretmiş. oğlunu geri getirmesi için ölüm ile anlaşma yapmak niyetindeymiş. winchester olsa ölümden dönüyor. dean ile bir ölümün anlaşması falan da vardı zaten ya neyse, başkası olunca ölüyor. çok adaletsiz dünya.

.derken hengameler, gereksiz kavgalar falan filan derken kadın ağladı sızladı olay kapandı gitti. sonra tekrar etmeyeceğine dair bir anlaşma falan da olmadı. sadece artık luciferden kormuyor, mevzu bu yani.

.lucifer nereye gitti peki? castiel cennete bir gitti. yardım isteyeyim bakayım edeyim dedi, lucifer ortada yoktu. ışıklar gelip gidiyor. bırakmış gitmiş mi bunları? çok az melek kalmış, cennetin ışıkları bile sönmek üzereymiş. kapandığı vakit cennetteki ruhlar da dünyaya dönermiş, devamlı bir kıyamet haberi, devamlı bir karışıklık.

.rowena devam etse kader değiştiği için büyük yıkım gerekiyormuş. bunu bizim oğlanları takip eden azrail kardeşimiz açıkladı. benzer şekilde cennet kapandığı vakit de ruhlar dünyaya geri gelecek, şaka gibi yani. gabriel gelsin kurtarsın diye bekliyorlar. o da kim bilri nerelerde. güya yardıma gidiyor, geriye bir şey gelmiyor.

.castiel'in kafasını delen sanctuary dizisinin magnus'u stargate dizisindeki sarışın kadın kendini toparlamış gelmiş tekrar başa, lucifer sıkıldı herhalde bunlardan, hiç açıklamadılar bile, utandılar galiba.

--- spoiler ---