11 Ocak 2018

star trek: discovery s01e02:

Battle at the Binary Stars

--- spoiler ---

.yine şaşırtmacalı bitirdiler ama bu karının hapiste kalacağını falan hiç düşünmüyorum, vulcan'lı hocası gelir çıkartır işte. suçunu kabul etti, pek üzüldü, pek hayal kırıklığığına uğradı ama sadece bir bölümlük, kendi gemisine sahip olacak işte. hatta savaşçı mı olacak ne olacak böyle? ağır savaşla başladılar, keşif görevi böyle mi olur?

.karşı tarafın klingon liderini de öldürdüler, beyaz olanı başa geçecek, diğerini şehit ilan edecek tüm klingon'lar birleşecek o zaman görecek bizim medeni insanlar. barış içinde gelmişlermişmiş, bir de bireyselliklerini yok ediyormuş. nerde benim klingon bireyselliğim?

.çok kötü değil aslında ama esas keşif muhabbeti, sorun çözmeli ilerleme olsa daha keyifli olurdu. adamlar savaş görüntülerini de fena yapmamış ama ölülerinin içinde bomba var mı yok mu? bir tuzak olabilir mi diye tarama yapmadan gemiye almaları da pek salakçaydı, bir klingon'ludan beklemezdim bunu.

.geçen bölüm savaş kapıdaydı ya, iki saniyede öldürdüler hepsini. amiral geldi, onun gemisini hunharca ikiye böldüler. adamlar kendilerini patlattı. nasıl bir manyaklıksa artık, kim kazandı belli olmadan, karşılıklı bir sürü ölüm olduktan sonra lider olan mevzuya noktayı koydu.

.bizim çaresiz keşif gemisine de sadece egemenliğinin sözcüsü olması için hayat hakkı tanımış. bunlar da yerinde durmadı. çinli atasözü ile en saldırma beklemedikleri anda bir bomba yolladılar, sonra liderlerini paketlemek için kaptan ve bir numarası gitti. dövüş mövüş derken kaptan öldü. karşı tarafın lideri öldü. bir numara yargılandı ve bölüm bitti.

.geminin büyük kısmı hasar almışken bunun hücrede sapasağlam kalması iyidi. sonra uzayda kıyafetsiz olarak uçan bir geçiş yaptı, ondan da sanki bir şey olmamış gibi kurtuldu.

.geçmiş yaşamları vulcan'lı hocası ile akıl kenetlenmesi yaşaması görüntüleri falan sıkıcıydı. bir şeye de yaramadı zaten. ben geldiler kurtardılar falan diye düşünürken bir faydası olmadı.

.vulcanlı duyarsızlığı ile hareket ediyormuş, insanlığı hasar görmüş. gemiye kabulleri muhabbetleri falan hepsi iyi güzel de abicim, zenci kadın nedir yahu? hiç olmuş mu?

--- spoiler ---