12 Ocak 2018

Orphan Black s05e08:

Guillotines Decide

--- spoiler ---

.diziyi bitiriyorlar herhalde, sırayla tüm karakterler ölecek gidecek. şimdi s öldü, ölürken de pislik adamın tekini öldürdü. esas kötülerden sayılırdı ama rachel'in aşığı idi. kardeşlerinden bilgisayar kurdu olanı öldürmüştü.

.rachel birden iyilerden oldu, ne alakaysa bir geçmişe dönüş, biraz kendini kaybetme sonrası göz çıkartma, kira'yı iade etme ve tabii şirket sırlarını bayan s'e verme falan derken melek oldu resmen.

.şirketi ifşa ettiler, bu kadar zengin adamlar durumu kurtaramayacak mı peki? dizi bitiyor mu? iyiler kazanıyor mu? eğer öyleyse bu final bölümü olmalıydı, iki bölüm daha var.

.adamlar tüm tiplere gay oğlan felix'in sergisinde bir saygı duruşu yapmış. tiplemeler portrenin önünde selam veriyor falan. ulan klon olduğu anlaşılmıyor mu yani? hepsi farklı farklı işte, bir insan böyle oyunculuk yapar mı demiyorlar ki gerçekte öyle, dizinin tek başarılı olduğu şey bu aslında.

.neyse bunlar güzel güzel aile olup, sevgi yumağı olduktan sonra bayan s durumun vahametine hazırlanmış, oraya buraya silah da saklamış. ölürken o şekilde adamı öldürdü, kahraman olarak öldü, artık sonraki bölüm bizi gözyaşı seli bekliyor, izle izleyebilirsen.

.hepsi bunca zaman çektiği çileden kurtuldu. cosima ve sevgilisi belgeleri ifşa ederken şaka gibilerdi, bu kadar basit olacak mı bilmiyorum ama işler ters gidip belgeleri ifşa edemeseler daha salakça olacaktı.

.helena ve şu tarikat kızına da biraz girdiler, tarikat kızını da öldürdüler. bir bölümde üç karakter öldü. helena bir şey yapamadı. mark denen tip o değildi sanki ama o yerine mi geçmişti ne olmuştu? her ne olduysa artık karının ölümüne sebep oldu. bir taraftan bitti diyorlar, diğer taraftan insan infaz ediyorlar, olmuyor da olmuyor. bitse de gitsek şu diziden artık sıkıldım.

--- spoiler ---