3 Aralık 2017

supernatural s13e08:

The Scorpion and the Frog 

--- spoiler ---

.başka bir ortaya karışık gereksiz bir bölüm, jack'i bulacaklarmış gibi yapıp bir şey beceremediler. jack'in yerini bulan büyüyü de kurtarıp esas şeytanı öldürebilirlerdi. crowley'i de unuttular. kesin öldü mü? ölmemeli bunlar ama bakalım işte. 

.şimdi kesişen yollar şeytanı olarak tanıdık bir tip getirdiler, adam bizim oğlanlarla anlaşma yapmak istiyor. cehenneme gidip gelmiş birinin açacağı kapı olması falan güzel fikir, hepsine tamam da o kadar soygun atraksiyonundan sonra niye bir işe yaramadı?

.çünkü daha sekizinci bölüm jack'i bulur getirirlerse sezon sonuna hikayeleri kalmaz. bunu göstere göstere yapıyorlar, bu filmi bin kere izledik de diyorlar ama işte yapacak bir şey yok adamların tarzı bu.

.ölümsüz abimiz, esas şeytanın kemiklerini almış. o sayede de şantaj yapıyormuş. ilk başta ölen oğlu için anlaşma yapmış. çocuk yaşamış ama kısa süre sonra tekrar ölmüş. adam da sigortasını esas şeytanın kemikleri yapmış. iyi güzel de bu hangi zaman zarfında oldu?

.baktığın zaman crowley öleli bir sene bile olmuyor, o kadar zaman içinde nasıl böyle bir mazi hikayesi dayadılar anlamadım, kendileri de anlamadı. dikkat etmedi.

.sevgili oyuncularımız da sıkılmış şekil oynuyor artık, on üç seneden beri aynı karakter, aynı tipleme, aynı kaş göz oynatımı. insan sıkılıyordur bir yerden sonra.

.esas hikayede gram değişiklik olmadı. nerde lucifer, nerde castiel, hepsi kayıplarda. bizim salak oğlannlara kalınca da işte espirileri araya sıkıştırmalı bilindik bir bölüm. dean'in parmağına batacak iğnenin tantanası bir miktar komik olabilir. gerisini zaten bin kere izlettiler.

--- spoiler ---