2 Aralık 2017

Better Watch Out

açıkçası chucky hikayesi gibi bir şey olmuş. neden korku filmine göre bu kadar yüksek puan almış pek anlamadım. esas oğlan çocuğunu iyi oynatmışlar. esas kız da iyi sayılır ama öyle gerim gerim germemekte, hoplayıp zıplatmamakta. bir iki eğitim sistemi, şudur budur eleştirisi de serpiştirmişler ama fazlası yok. çekimler fena değil. arada düşen insana yapışık kamera falan yapmışlar bir iki şaşırtmaca. bir iki atraksiyon işte. bundan başka da bir şey yoktu. müziklerinden akılda kalan bir şey de duyamadım. sonu daha güzel olabilirdi. hele hele sonunu bilince yarım kalmış hissiyatı da oluyor. onu da çok beğenmedim. 

--- spoiler ---

.en son kızın ölmediğini tahmin ettim. boynuna bant yapıştırmış kanamayı engellemiş. bu kadar basit midir bilmiyorum ama kız kurtulduysa, eleman hastaneye gidip kızı mı öldürecek? ikinci filme mi bırakmışlar bunu? biraz fazla olmaz mıydı?

.genel hikayesinde de anlamadığım nokta velet 7-8 yaşında iken kız 14-15 yaşlarındaydı. 4-5 yaş fark var diyorlardı ya neyse işte. esas saçma olan bu. 4-5 senedir sana bakıcılık yapıyorum diyor. velet 13 yaşındayım diyor. artık hesabı kabaca yaparsak, kız 14-15 yaşlarında bakıcılık yapıyor gibi duruyor. nasıl yani? bu yaşta bakıcılık yapılır mı? shameless mi lan bu?

.ona pek açıklama getirmiyorlar. velet ve arkadaşı pek ağzı bozuk, pek aklı çılgın pislik bir insan müsveddesi. ailesi de zengin, kafa da biraz çalışıyor, karanlık tarafa geçiveriyor. olay bundan ibaret.

.kızcağız buna yüz vermiyor ki zaten bebekliğini bildiği bakıcılığını yaptığı velede yüz verse işin boyutu farklı olur. aralarında beş yaş fark var diyelim, o kadar çok değil diyorlar da bir ergen ile 18 yaşında bir kız arasında nasıl bir yakınlaşma olabilir yani? adamların zihniyatı kötü.

.neyse işte son bakıcılık, şehirden de gidecekmiş. üniversiteye falan. geliyor bunlara bakıcılık yapmaya, 13 yaşındaki velede bakıcılık yapmak da nedir abi dediğinizi duyar gibiyim. hadi onu da kabul ettik. sonra içkiler içmeler korku filmi izlemeler nedir? paralı arkadaş tutmak gibi bir şey.

.sonra hafif gerginlik, hırsızlık olayı varmış gibi evde dolanan bir tip varmış gibi davranıyorlar. oğlan kahraman olmak, kızın gözüne girmek istiyor ama hırsız tip, arkadaşıymış. onu pek beklemiyorduk da arkadaşı nereye gitti diyorduk bak. neyse geldi tip, sonra kız olayı çakınca pek kızdı. bunu hemen bağladılar, paketlediler.

.oho işte o da ayrı bir olay. veletler nasıl bağlıyor bunları? sonra işte cesaret mi doğruluk mu? salak saçma şeyler. derken kızın erkek arkadaşını çağırmış. bu velet hepsini baştan mı kurgulamış, onu da çok anlamıyoruz.

.erkek arkadaşı geliyor, durumu anlayana kadar elemanı da paketliyorlar. silah zoruyla falan yapıyorlar ama yine de çok saçma. sonra boya kabı ile beynini dağıtıyorlar. veledin bu hususta attığı kahkaha güzeldi.

.eski erkek arkadaşı çağırıyor bu sefer, tüm suçu onun üzerine yıkmayı hedeflemiş. arada kendi arkadaşı, çocukluk arkadaşı, kasten hamster'ını öldürdüğü velet kızcağızı öptüğü için onu da öldürüyor. olaylar böyle karışıyor işte.

.her şeyi tasarlıyor. kapıdaki kalemi bile yerine yerleştiriyor. tam annesi babası geldiği sırada ilacını içip yatıyor. hafif bir gerginlikten sonra. annesinin çığlığı sonra buna sarılması ve dışardan gelen, yaşayan biri var sesi, film de orada bitiyor. sonra eleman nasıl bir sosyopatsa panik yapmadan hastaneye gidelim diyor. ikinci filme herhalde. bakalım artık.

--- spoiler ---