6 Aralık 2017

lucifer s03e09:

The Sinnerman

--- spoiler ---

.sinnerman sinnerman dediler, bunu mu getirdiler. bu senaristlerin canı sıkılıyor gibi. maze için de bir hikaye uydurmuşlardı. şimdi hepsini unutmuşlar, sanki maze tatilden geliyor gibi hikayeye karışıyor. terapist ile amenadeil arasındaki yakınlaşmayı dert ediyor, koca bölüm bununla uğraşıyoruz. saçmaydı yani.

.sinnerman leftovers'daki zenci tip. eleman yakışmış iyi güzel de ulan niye tek başına hareket ediyor, lucifer'e etki edebiliyor. polis müdürü uzun zamandır arıyor, pat diye yakalnıyor, tek başına sadece mafyaya dalan bir tip, sadece lucifer'in iyilik yaptığı insanları öldüren bir tip. ne manası var ki?

.şu polis müdürü smallville tanrı gibi takılıyor, lucifer'i tanımazdan geliyor gibi, diğer taraftan da her şeyi biliyormuş gibi. sonra chloe'ye yakınlaşmalar, saçma sapan işler. dengesiz hareketler, yıldım vallahi billahi.

.lucifer'in dondurucudaki maze ile sohbeti iyidi. komikti hoştu, çekimler de güzeldi. o kısmı pek beğendim. tabii bir de sinnerman'ın gözlerini oyması iyi de şimdi bir olayı olması gerek, düz insan luci'yi nerden biliyor? hadi bildi diyelim bunun için gözlerinden nasıl fedakarlık ediyor. bir insan kendi gözlerini nasıl oyar? hepsi ayrı bir mevzu.

.tek polisiyeleri bunlara bağladılar. ilkin lucifer'in eskiden iyilik yaptığı tip ile başlattılar. sonra terapistin melek okulu meselesi vardı. meleklerin özellikleri nerden geliyor, özellikler mi onları tanımlıyor yoksa tersi mi diye bir şeyler sordu. güzeldi aslında da geyikle geçiştirdiler.

.bir de charlotte meselesi var. iyi insan olmak için tuvaletlerde ağlıyor. o kadar para getiren avukatlık işini bırakıp savcılığa girmiş. şimdi polislerle çalışıyor, artık onu hep görecekmişiz, iyi güzel de hikayeye sokacağız diye takla atıp duruyorlar. yazık yani.

--- spoiler ---