7 Aralık 2017

the gifted s01e07:

eXtreme measures

--- spoiler ---

.bir sürü salak saçma iş, ergen aşklarına geçiş. koskoca savcı baba kıçı kırık bir ergenin dosyasını mı bulmuş? ben de bunların içlerinde uykuda bir mutant ajanı var da ortalığı katıp karıştıracak sanmıştım. bölümde üç beş konu vardı ama bir tanesi hariç işe yaramazdı.

.o da işte çılgın doktor, mutantları kontrol etmiş savaşta kullanacakmış. adalet bakanlığından gelen incelemeyi de mutant vasıtası ile beyin kanaması geçirtiyor ve öyle bertaraf ediyor. bizim evlat acılı ajan da bunun yanında duruyor. bu adam bir yerden sonra iyilerden olmalı. en azından grili kötülerden olmalı. baştan beri gösteriyorlar ama bir yere gitmiyor bu mesele. esas kötü çılgın doktor. öyle olmalı.

.üç sene öncesinde başladı mevzular, marcos elemanına lorna ve john gizli mutant örgütümüze katıl diye teklif götürüyorlar. kendisi mafya içindeki insanları mı kurtarmış ne yapmış, oradanmış. x-men sonrası dünyada kendi başlarının çarelerine bakmaları gerekiyormuş.

.o sırada da mafya liderinin kızıyla takılıyormuş. lorna kendini işaret ederek başka kız arkadaş bul diyor falan ondan sonra da hamile kalıyor. sonra hapishaneler, sonra bu kızı kurtarmak için tekrar o mafyaya gitmeler. karşılık olarak da elemanı tekrar işlerinde istemeler, lorna yalan söylediğini anlıyor. takip ediyor falan filan derken salak bir hale geliyor. ne kadar gereksiz bir hikaye anlatamam. hem elemanın günahı ne işte? 

.ışınlamacı kız ile john meselesi de aşk üçgeni yaratacak. devamlı bir sarılmalardaydı. pembeli hayaller üfleyen salak kız zaten ahlaki olarak çok çöküntülü bir insan. onla takılıyorlar ama diğerine yanık gibi, doğru olmayan şeyleri yapıyor gibi. bizim lider john kızı buldu ama neyi takip ettiklerini anlamadan buldular, içerdekileri de öldürmüşler. güvenli ev diye bir şey dediler, sonra yol dediler, oradan oraya bağladılar bitti gitti. artık ışınlamacı kız da olaylara dahil yani. john'un gücü en iyi tasarlanmış güç herhalde, diğerleri şaka gibi bunun karşısında.

.sezonu nereye bağlayacaklar bilmiyorum ama bu ergenlerden gına geldi, bir de aralarında anlaşmalar, güven bunalımları, babalık sorunları, birbirlerine yavşamalar derken hiç çekilmiyor.

--- spoiler ---