7 Aralık 2017

voltron: legendary defender s01e05:

Tears of the Balmera

--- spoiler ---

.her bölüm başka bir hayal kırıklığı oluyor, nerde o eski voltranlar? aslında eskileri bundan iyi olmayabilir ama işte geçmişte hatırlanan daha iyi geliyor hep insana. şimdi geçen bölümde pek heyecanlı yerinde yarım kalmıştı. pidge denen erkek görünümlü kızın gemiyi kurtarmasını bekliyorduk. oradan devam etti.

.gemiyi hareket ettirmedi falan filan ama tam da görevi beceremedi. biraz yavaşlattı ama esas işi fareler yaptı. kimse de onlara bir teşekkür etmedi. ne farelermiş arkadaş ama şak diye olayı çözdü.

.geçmişten bir sürü görüntü geldi, bunun ailesinin ölümü, erkek kılığına geçişi. ölümlerindeki gizemi araştırıyormuş. dünyada farkında değiller ama uzaylılar çoktan gelmiş, ekibi kaçırmış. belki hala yaşıyorlardır zaten orası belli değil.

.şişko ve coran salağı da canlı gezegende kristal çıkarıyorlardı. kendileri beceremedi ama yerel halktan yardım aldı. gezegenden izin alıp kristal alıyorlarmış. böyle de tatlı insanlarmış, gezegen bunlara yardım etti. yerel halktan kız sesli olan yardım etti ama karamsar erkek askerleri çağırdı, bunlar da aldı gitti. artık ne ara evreni özgürleştireceklerse, kız sesli olan bekleyecek.

--- spoiler ---