7 Aralık 2017

the exorcist s02e08:

A Heaven of Hell

--- spoiler ---

.kaldı iki bölüm ama hala genel hikayedeki olaylara bağlanmadı. bu andy ve evlatlık veletlerin dertleri özelinde çok da ilginç değil. esas olan andy'e musallat olan şeytanin marcus ile hikayesi. en azından oraya götürüyorlar ama dolambaçlı yoldan götürüyorlar.

.geçmiş hikayesine çok takıldık. fare denen karı marcus'un arkadaşı imiş. 99'da marcus'un saçları bir peder için olmayacak cinstenmiş. bunlar arasında bir yakınlaşma var gibi gösteriyorlar ama adam gay abicim, nasıl yani? yoksa biseksüel miymiş? orası hala çok belirsiz.

.gaylikte vurgulara ağır devam ediyorlar. normalde iki parlak oğlanın arabadan inerken öpüşmesi insanı o kadar rahatsız etmese de, bu kadar zaman takdirle karşıladığımız pederin tutup bıyıklı abimizi öpmesi çok aşırı geliyor. hem nedir yani? nasıl bir romantizmdir de arabadan inmeden bir buse konduruyor. bir gaye buse yeter mi lan? nasıl yani? kafamda deli sorular bıraktırdı.

.geçtik bu meseleyi, andy ile uğraşıyorlar. şeytanı fazla mı kuvvetli yoksa çok mu erken? bir şey becerdikleri yok, geçen bölüm attırarak bitirmişlerdi. pek bir şey yapamamış. bu bölüm daha beteri oldu. önce tomas salağına göründü, elindeki bardak kırıldı ama nasılsa bağlı eliyle bir cam parçası yakaladı. sonra da ellerindeki bağı kesmeye başladı.

.bu arada marcus'u odadan çıkarmak için eski defterleri açtı. zaten uykusuz olan marcus çok sinirlendi, üzerine yürüdü. tomas onu tuttu, sen dinlen bari dedi. sırayla devam edelim falan derken tek başına bu olay olmaz arkadaş işte.

.tomas kalan zamanı kaybetmiş. gözler yine beyaza dönmüş. marcus ile şeytan çıkardıklarını düşünüyorlar. hayalinde marcus artık sen oldun, bir şeytan çıkarıcı diyor. odan sonra da azizlerin isimlerini söyleyerek dua at bizim için diyorlar. güzel bir enstantane işte. 

.andy çoktan elini çözmüş, geçmiş evdeki yaşlıları kesmiş. rose'u yakalamış. verity de salak saçma bir kitap için eve geri döndürmüştü zaten. en son onu yakaladı ve öyle de bölüm bitti. beter olacak hepsi.

.zenci rahip hastanede, fare yollarda. birbirlerini nasıl bulacaklarına ilişkin daha iyi bir planları olması gerekirdi. şimdi gerek oldu ulaşılamıyor. saçma biraz.

--- spoiler ---