8 Aralık 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e07:

That Is Not Miami

--- spoiler ---

.yataktan direkt masal diyarına geçmiş yapmışlar. onun bari espirisini yapmadılar ama dirk pek bunalımlardaydı. dedektiflikten istafa etti ama mağara cadısı onu erkek arkadaşı yapınca biraz zihni açıldı. bu kısımlar biraz komikti.

.mağarada çizimler buldu, bu çizimlerden de çıkarımlar yaptı. kardeşi mi varmış şimdi? ne kadarını anladıysam arap olayım. iki tane çocuk varsa niye söylemedi? olayı da rüyasının gerçeğe dönüşmesiymiş. çocuk da hala masal diyarında olmalı ve uyuyor olmalı. davayı çözdüm dediği bu. en azından benim anladığım bu. 

.masal diyarı içinde insanların birbirlerini kesmeleri güzel aslında. makas meselesi de komik geliyor bir yerden sonra, diğer olayları da kendi çapında komik yapmışlar. büyücü gerçek dünyadan silah gönderiyor, hepsi birbirini öldürsün diye.

.büyücü yerine kadın geliyor, maze artık bu işlerle ilgilenmiyor yeni kraliçeniz ben olacağım diye. önce iyi cadıyı öldürüyor sonra askerlerin başına geçiyor. yeni kıyafetler falan bildiğin kötü kraliçe oluyor işte.

.amanda da her şeyi düzeltmeye çalışıyor. insanları kurtarmaya çalışıyor. iyi cadıya göre evrenleri birleştirecek kişi kendisi. bunu nasıl yapacak bilemiyoruz. şimdilik kimseleri kurtaramadı.

.ailelerin köprüde bir araya gelip uzaktan konuşması falan iyidi. her şey iyi olacak gibi derken maze'ın adamlarından biri provoke ile olayları başlattı. buradan da ingiliz derin devletine gönderme yapmış olabilirler.

.todd salağı bunların hiçbiri gerçek değil, o yüzden gitmeliyiz diyor, kardeşi ile kavga ediyor. sonra şovalyelerden iri olanı geliyor, buna bir tane patlatıyor ve bayılıyor. güya dirk'e gideceklerdi de olayları nihayete erdireceklerdi.

.dirk de yeni kız arkadaşından kaçtı, bir yerlerde buluşup bu karmaşayı düzenlesinler. bu kadar fazla insanın oynadığı az sayıda dizilerden biri oldu. diğer dünyada zaten ayrı bir kadro oluşturmuşlardı.

--- spoiler ---