1 Kasım 2017

Stranger Things s02e05:

Chapter Five: Dig Dug

--- spoiler ---

.bu sezon vermişler gazı, çok hızlı akıyor maşallah. baştan sona koşturmaca, bulmaca çözme ve göndermeliydi. rus votkası ile insanların perdeleri kaldırma meselesi falan hoştu. laboratuvarı ortaya çıkarmak için kabul edilebilir bir hikayeye dönüştürecekler. rus muhabbetini ortaya atan adam fena değilmiş. ilkin malın teki gibiydi ama olayları anlatınca en azından mallaşmadı.

.yeni kızcağız da olayları öğrendi. lucas ona anlattı ama pek inanmadı. kanıt manıt istiyor ama zaten bir süre sonra kasabanın altı üstüne çıkacak. yine herkesler görmez bir şekilde hikayeyi kapatırlar gibi ama şimdilik durum böyle.

.will'in çizdiği resimleri bob çözdü. olayları anlatmadılar ama artık çözmüştür herhalde. yine evin her tarafı çılgın attı. geçen bölümde de elektrik döşenmişti. will elektrik ile sinyaller yollayabiliyordu. hızlı geçtiler bu safhalara. madem doğru bir şey yaptık tekrar edelim demişlerdir. güzel oldu da...

.şerif az daha ölüyordu. tabii o halden, bizimkilerin ulaştığı hale gelene kadar ölmesi gerekirdi ama neyse ki öldürmediler. zaten iyi karakterlerden biri. bunca olay onsuz olmazdı.

.adamı geldiler kurtardılar. tam her taraflarına solucanlar kaçacaktı ki hawkings laboratuvarı geldi güya günü kurtardı. tabii yaratıkları yakarken will kendinden geçti, tamamen onlarla bağlı durumda. işler iyice karışacak belki will yine ortadan kaybolacak, bir nevi koma da olabilir. bizim oğlanlar da çözüm arayacak.

.dustin salak salak yaratık peşinde, en son bir şekilde halledecekti olayı ama yazık olan kedilerine oldu. 

.el anasını ziyarete gitti. tüm olayları tekrar tekrar gördük. annesi tehlikeli bir doğum yapmış, çocuğuna öldü demişler ama ondan almışlar. kadın canlı doğduğunu hatırladığı için olayın peşini bırakmamış. vermişler elektro şoku oda bir anı içinde kalmış. o anı içinde el olayları gördü, neden yardım edemedi peki? biyolojik de mi bir şeymiş? annesi de will gibi ışıkları etkiliyordu. baş aşağı dünya dedikleri mekanda gibiydi. ıslak siyah zeminler neydi? bunları ilerleteceklerdir.

--- spoiler ---