1 Kasım 2017

the gifted s01e05:

boXed in

--- spoiler ---

.bizim aileyi ekibe katacaklar ya baya bir saçmalıyorlar. hemşire anne doktor rolünde, yetmiyor özel güçlü kızı ile atar damarı baskılatıyor. oğlanından kan alıyor. öyle bir hayat kurtarıyor.

.savcı baba da işte bilgilerini paylaşıyor. dizinden çıkan platinyum ile birlikte ortalıkta seke seke kaçıyor. bunların mekanı bulmalarını engellemek için sokak kameralarına baka baka ilerliyor, pek olmadı yani. bir de görünmez abimizle dövüştüler, adam haklı olarak güvenmedi de sonra seni denedim falan dedi. saçmaydı yani.

.polaris pek fevri imiş. gitti esas ajanı kaçırdı. onun hikayesiyle başlamıştık. kızcağızını kaybetmiş ama yani birader başka park mı yok? o gün gösteri olduğunu biliyorsun, seni çağırıyorlar ailemle piknik yapacağım diye gitmiyorsun. dibine götürüyorsun, sonra olaylar başlıyor. koşup kızını kucaklamak yerine hadi gidiyoruz, hadi gidiyoruz. kız ölmüş gitmiş. mutantları değil, kendi mallığına yansın. biraz aptallık yani. 

.neyse esas sorun şu güçleri baskılayan eleman, kendisini de nerden hatırlıyorum diyorum vampir günlüklerindeki tek mal insandı. şimdi onu kendi taraflarına çekmişler, nasıl yaptılar bunu falan diye güya sorguya çekiyorlar.

.geldi anı aşılayan kız, bunun kafasına girdi. o kadar süre var ama yetiştiremediler. sanki çok uzun bir iş. mekanı bastılar, bu adamın kafasının içinde hala. derken kaçtılar. adamın anılar allak bullak oldu. kızının öldüğünü unutmuş. iki kez evlat acısı çektirdiler, iyice psikopata bağlayacaklar artık. zaten ailelere bulaşmışlar mekan dolmuş taşmış, bir de bu şekil çoğaltacaklar ama iyi yöne gitmiyor bence.

.mekanlarının bulunmaması bile salakça, korku morku yayıyorlardı ama yine de sentinel'de o kadar imkan varsa şimdiye bulmaları gerekirdi. aksiyonu artırıp konuyu azaltıyorlar gibi. ne oluyor ne bitiyor, niye böyleler pek bir altyapısı yok. yani bilindik altyapıya ekledikleri bir şey yok. şu beyin kıyama tesisi falan belki bir kapı açabilir.

--- spoiler ---