27 Ekim 2017

the gifted s01e04:

eXit strategy

--- spoiler ---

.bu kadar özel güce konu sıkıntısı çekiyorlar, bir tane mutant otobüsün tekerleğini sökemiyor. bizim veletler birleşip tekerleği söküyor. sonra yav efendim eskilerden arkadaşları varmış, öldüğünü zannediyorlarmış ama mutant gücü kapatabilen biriymiş. ulan böyle biri arkada bırakılabilir mi? direkt kökünüze kibrit suyu döker.

.işte o arkadaşlarının kolunda dövme ile hafif kafayı yemiş, ilaçlanmış haldeyken kafasına iki tane çakıp bayıltıyorlar ve öyle kurtarma operasyonu tamamlanıyor. kurtarma operasyonu bitince de hepsini yakalayın, yakınlarını da yakalayın, hepsinin burnundan getirin diye kötü adama söyletiyorlar.

.yani bir bakıma şu kadar bölüm var, esas olayı bitirdik. şimdi hepsi tekrar ekip olarak savaşsın, sevdiklerine saldıralım ki bunu yapsınlar demiş olmalılar. senaryonunun bu açıdan güzel olmadığını düşünüyorum. zaten baştan beri kısırdı, şimdi iyice salakça bir noktaya gidecek gibi. tabii isterlerse gitmez, göreceğizdir.

.bir de salak aşk hikayesi patlatıyorlar. geçen bölüm sonu ışınlamacı kızın hayalleri ile oynamışlardı. hala güçlü oğlan ile yakınlaşmalar sürüyor gibi ama artık rüya olduğunu düşünüyor. ulan sen eleman için koşup portal açtın ya, bana ne oldu demez mi bir insan evladı? daha dün tanıştığın adamla öpüşmüşsün gibi rüyalar görüyorsun. belki ona karşı boş değildi de ondan ses etmiyor. ihtimaller çoğaltılabilir.

.manyetik kızımız polaris önce savcı beyle önce pek anlaşmadı. sonra çocukları şunları bunları derken aynı otobüsten birlikte kaçtılar. savcının aynı yere yollanması pek saçmaydı aslında ama idare ettik.

.bir de başımıza mafya olayı getirdiler, kartel diye bir yer varmış. eclipse oğlanı ile takılan bir kızcağız. önceleri babası işin başındaymış. bu oğlan polaris için kızı terk etmiş, şimdi ondan iyilik istemek için gitti yalvardı. o da sadece ışığı ile işkence yapması karşılığında bunu kabul etti. nasıl bir mallıksa, sanki başka türlü adamları konuşturamazlar, illa elinden ışık çıkması lazım.

--- spoiler ---