6 Eylül 2017

american horror story s07e01:

Election Night

--- spoiler ---

.yeni sezon gelmiş, adamlar bodozlama seçim gecesi ile başlattılar. şu vakte kadar fantastik olmayan hikaye yoktu. fantastik olacak mı? öyle bir iddiaları yok ama ne bileyim palyaço haricinde bir olayı da olmayacak gibi.

.amerikan siyasetine dibine kadar batmış olduk. manyak sarışın oğlanımız trump destekçisi, lezbiyen karılar da hillary destekçisi, iki taraf kapışacak mı? lezbiyen aile, sarışın velet hikayesi de var. çocuğa adam öldürme videosu izletmek de var. ne bileyim bunları nasıl yapıyorlar ediyorlar anlamıyorum ama garip.

.mevzuyu da anlamadım. bizim müdavim karı lezbiyenlerden biri. kaygı bozukluğu var. seçim gecesi trump gelecek dünya mahvolacak diye kaygıları tavan yapıyor. her tarafta palyaço görmeye başlıyor. bir sürü fobisi varmış. hepsi hortluyor. psikiyatrist doktorumuz önceki bölümden gay otel sahibi. şimdi de doktor. diğer tipleri henüz göremedik. yeni bir kız getirmişler gibi.

.olayları anlamak zor, palyaço meselesini de sirkten almışlar sanırım. hangi sezondu bilemiyorum. abimiz aynı idi, çizgi roman canlandırması olarak kullanmışlar. asyalı aileyi katleden palyaço meselesini velet mi uydurdu? yeni kız böyle dedi ama yine de mevzuyu anlamadık.

.bizim sarışın oğlan ile bu yeni kız kardeş mi? küçük parmak acımasız gerçeklik oyunu nedir ki? sevgili mi kardeş mi? konuşmalardan insan anlayamıyor. her tarafı garip bu dizinin ya şimdilik bir şey yok ortada.

.tabii lezbiyen çiftin sarı saçlı olanı da yeni. kendisi dirayetli insan modelinde diğer kadını idare ediyor. çocuğun gerçek anası kendisi gibi. olayları dönüp dolaşıp nasıl bağlayacaklar anlamıyorum.

.bu sarı saçlı oğlanın (bu bölümde mavi saçlı ya neyse adı kai imiş) belediye meclisinde konuşması iyidi aslında. korku üzerine bir güzelleme yaptı. vereceksin kaosu, korkmayanlar yönetecek, diğerleri de değersiz kaygılarından kurtulmuş olacak. böylece de toplum özgürleşecek diyor. pek siyasi pek eleştirel bir bölüm, sezon da böyle olacak ama bir yerden sonra bayar. zaten seçim meçim geçti, trump sakinledi. bir yamuğunu duymadık. en azından söylediği çılgınlıkları pek yapmadı. zaten biz ayrıştırmayı da onlardan öğrenecek değiliz.

--- spoiler ---