25 Ağustos 2017

the defenders s01e05:

Take Shelter

--- spoiler ---

.kendilerince bir gizem yaratıyorlar ama pek iyi bir yere bağlanmayacak. iron fist'de ölen sensei de geldi. colleen salağını ikna etmeye çalışıyor hala, o kızda bir şey çıkacak yine aldatacak bunları diye insan şüpheleniyor. iron fist desen zaten malın önde gideni, adam zeka yok resmen. kendileri de dalga geçiyorlar artık adamla. 

.k'un lun'a girmek için iron fist'e canlı olarak ihtiyaçları varmış. geçen bölüm hepsini kıstırmışlardı. hepsi birlikte karşı koydu, canlı olarak yakalayamadılar. bütün olay bundan ibaret gibi görünüyor. 

.matt kendi kendine işler yaptı. ilk elektra'ya yakınlaşmaya çalıştı. sonra dövüşte yine bu elemanı öldürmedi. hatta rakibine çaktı bir tane, sonra gitti eski evlerine hasta yatağına kıvrıldı. kusurlu silahsa öldürülür diyorlar.

.bu el üyelerinin diriltici sıvısını kara gök'ü canlandırmak için kullandıklarını söylüyorlar da mekanizmasını açıklamıyorlar. kafalarından uyduruyor gibiler. o kadar süper güçlü tipler, doğa üstü olaylar içinde de kimse bunlara inanmıyor. herhalde mümkün de işte öyle söylemekle olmuyor. 

.stick esas abimiz gibi takılıyor. iron fist az daha yakalanıyordu, kafa aldı kurtuldu. el üyeleri geri dönemeyeceklermiş artık. o iyi güzel derken matt ile ne yapacaklarına bir türlü karar veremiyorlar.

.yakınları tehlikede diye hepsini poliste topladılar, sanki el'in gücü oralara gitmemiş. biz çok güçlüyüz falan diyor ama bakıyorsun liderleri meydanda dayak yiyor. bir daredevil japonu püskürtüyor. pek olmuyor yani.

.dövüşler cılız geçiyor, o kadar süper güçlü insandan daha güzel dövüşler bekliyoruz ama olmuyor. danny salağı tek başına adamlara dalıyor. az daha başı derde girecek bir olaylar oluyor. kesin mallık edecek bu adam, ahanda buraya yazıyorum.

.matt'in sırrı, elektra'nın durumu derken salak saçma bir aşk hikayesine de bağlayacaklar. diğerleri, sevdikleri, ekip olamamaları derken de sıçıp batıracaklar. benim profesyonel görüşüm bu hehe.

--- spoiler ---