24 Ağustos 2017

the defenders s01e04:

Royal Dragon

--- spoiler ---

.aslında o kadar kötü olmadı, en azından şak diye kostümleri giyip kahramancılık oynamadılar, kendileri ile dalga geçtiler. daredevil ile zaten dalga geçen geçene, jessica bir lafında bir karate bilmeyen ben kaldım dedi, hakkatten de öyle yani. ulan hepsi mi ninja arkadaş.

.el olayını açıkladılar. en azından belli bir mantığı var. chi ve kun lun meselesine geldi yine, bunu yapmasalar daha iyi olabilirdi. bu kadar süper kahraman aslında iron fist evreninde takılıyor. luke ne alaka? jessica ne alaka, hadi matt bir ara takıldıydı bunlarla. şehrine bulaştılar, sevdiği kadını aldılar falan filan derken bir bağlantısı olabilir. diğerleri zorlama olmuş.

.olay kun lun rahipelerinin iyileştirmek için chi deneyleri ile başlamış. niyeti bozan beş rahip de ölümsüzlüğü aramaya girişmiş ve bunlar sürülmüşler. dünyada büyük yerlere gelmişler. beş rahibin hepsi de beş kardeş, yani el olmuş. el muhabbeti buymuş. yaratık teyzemiz, el'in başı imiş. iron fist'in dövüştüğü, bunlardan diğeri (ölmüştür inşallah ama ölü kalmıyor mallar).

.diğerlerinden biri afrikalı, zenci. biri japon ayı avcısı ve çinli sakat teyzemiz de sonuncusu. hep görüyorduk bu teyzeyi, el benim gibi dolanıyordu ama esas baştaki yaratık teyzemizmiş.

.iron fist ile ne halt edeceklerini anlatmadılar. tekrar bir anlaşma yapmaya bunların kapattığı japon restoranına geldi. kan dökülmesi, arkadaşlarını bile bağışlarım gelmezsen şehri yok ederim falan gibi laf etti. tüm hepsi bir yere gelip büyük planlar peşindeymiş.

.sonra da kara gök geldi, hepsine karşı dalarken, bırakıp gitmiş jessica da karşısına gelip ortak dövüşe katıldı ve defenders oldular. jessica bu benim savaşım değil deyip gitmişti. herkesler bir trip içinde ya neyse artık.

.elektra meselesi ayrı. stick abimiz tüm bilgileri bu mallara verdikten sonra matt ile ayrı konuştu. niyeyse diğerlerinden sakladılar. kara gök meselesi ağızlarına yüzlerine bulaştırmışlardı. şimdi de salakça saklıyorlar. elektra kendine gelip de iyiler tarafına geçerse çok saçma olur. pek umudum yok diziden ama bu bölüm iyidi. keşke iyi yapsalar da keyifle izlesek.

--- spoiler ---