10 Ağustos 2017

shameless s04e07:

A Jailbird, Invalid, Martyr, Cutter, Retard, and Parasitic Twin

--- spoiler ---

.dert sahibi yapıyorlar insanı. bu ne keder kardeşim böyle? fiona iki dakikada suçlu oldu. tamam yerden göğe suçlu ama "criminal" bir insan evladı olmaması gerekirdi. kendi hayatını mahvetti. salak eleman yüzünden yaptı ama sorumluluk tamamen kendisinindi. ne bileyim çok ağır kestiler olayları.

.ian salağının durumu nedir böyle? napmış kendine? eleman için mi böyle oldu? askere gittiği için mi? pis gay oğlan sonunda bir işe yaradı. çekti kurtardı veledi bu yaşantıdan. hakkaten seviyormuş gibi görünüyor, iyice alıştık artık hallerine. gay bar sahneleri yine iddiali, kötü, iğrenç, artık nasıl denirse. adamlar bol kullanıyor.

.lip liam'a fazla ilgi gösteriyor. kızlar bundan pek etkileniyor. eleman fiona'yı gömdü resmen. yerden göğe haklıydı ama ne bileyim abartı da olabilir. bir hatada insan biter mi? bazılarında biter, bilemezsin. pek acımasız durumda ama kardeşlerine sahip çıkıyor. tek adam lip resmen.

.fiona'nın duruşmaya gitmemesi konusundaki muhabbetleri de iyidi. beş yıl yatabilirdi, onun yerine sadece şartlı tahliye oldu. tekrar hapse almadılar, şanslı kurtuldu. belki de hapishane sahneleri yapmak istememiştir.

.frank kafaları iyice çekiyor, ağrısı var diyor ama bunu kullanıyor. sammi en büyük kızı her daim yanında gibi ama duş sahnesi de bir garipti, kasıtlı yapılmış. frank ayakta duramıyordu, birlikte duşa falan girdi ama iyi mi kötü mü? insanı karışık hislerde bırakıyor.

.carl liam'a geri zekalı olacak diyen iki veledi güzelce dövdü. carl'ın olayı da bu. liam'a bir kaç soruluk zeka testi yaptı sağlam çıktı. kendisine yaptı, geri zekalı çıktı. eh yani biliyorduk.

.sevgili dertsiz komşularımızın barına hırsız girdi. kevin silahlandı. neyse ki veronica'yı bu tahrik etti ve muradına erdi. bir tane veletleri de anne karnında emilmiş. çoklu ikizlerde böyle olabiliyormuş. gerçekse garip hakkaten.

--- spoiler ---