11 Ağustos 2017

game of thrones s05e05:

Eastwatch

--- spoiler ---

.hikayeleri güzel bağlamaya başladılar. bölüm başlarındaki önceki bölümlerde olayı da iyi oluyor. sanki hepsini hatırlamak zorundaymışız gibi önceden yapmıyorlardı. şimdi konuları daha iyi birleştiriyoruz.

.bizim ışığın tanrısı takipçileri ve tazı yakalandıydı. onlarla jon snow, jorah abimiz ve robert'in piç oğlu duvarın ötesine geçecekler. amaçları da bir tane kanlı canlı (cansız hareketsiz diyelim) ak gezen bulup cersei salağına götürmek. bu şekilde insanlığın ortak düşmana karşı savaşması bekleniyor. işe yarar mı yaramaz mı? göreceğiz. en azından akış ve yön olarak gayet iyi.

.şişko oğlan sam üstadlık işlerinden ayrıldı. bunu sallamıyorlardı zaten, salak saçma işler yaptırıyorlardı. eh bu kadar sabretmesi de hata idi. ena zından ejder camı dağınıa işe yaradı. kitaplar falan da aldı gitti, daha işe yarayacak anlaşılan.

.bran kuzgunları ile ak gezenlerin üzerine  uçuş yaptı. başlarındaki abimizin de özel gücü var, kuzgunları gördüğü vakit etkileyebiliyor. bu kuzgunların kış şartlarında dağları aşmasına takıldım ben, telli kuzgunum ne gezersin duvarda?

.ordular hala yürüyor, hızlı gelemiyorlar herhalde. kısmi olarak zombiler diyebiliriz işte. ölüler ordusu yaşayanlara geliyor. bunu da orta çağ dünyasında yapıyorlar. daha fazlası olabilirdi, zombi olmaları gerekmiyordu ama öyle yapmışlar.

.zaten ortak düşmandan başka bir espirileri yok, onları pek incelemiyoruz. ne halt ederler bilmiyoruz, sadece bir tanesinin aklı başında gibi duruyor, belki bir güruhtur. göreceğiz bunları.

.tyrion ile jaime buluşması gayet iyidi. cersei'nin de haberi varmış. bir de hamileymiş. insanlara çocuğun babası kardeşim diyeceklermiş. aslanların işlerini kuzular düşünmezmiş. ne diyelim allah hidayet versin. zaten teklifi böyle getirdiler. cersei kabul edecek gibi. en azından bebek için zaman kazanacak gibi.

.ejderha silahı işe yaramadı ama diğer tarafta çalışmaları sürdürüyorlar. kesin öldürecekler bu ejderhaları, yazık edecekler. yapmamalılar, uyarıyorum. savaş sonrası deanerys'in durumları enterasandı. tarly ailesinden baba ve oğulu öldürdüler. sam'in haberi de olmadı. diz çökmek yerine ölmeyi tercih ettiler. salak bir adamdı ama onuru ile öldü artık. ejderhaların anası biraz psikopat oldu. tyrion bundan mütessir oldu. karanlık tarafa geçmese bari. adam yaktıkça psikopatlaşıyor gibi.

.kuzeyde arya ile sansa arasında soğuk rüzgarlar esiyor. arya'nın içindeki bin yüzlü tanrı çıldırıyor. ablasına laflar sokuyor. serçe parmağı takip ediyor. bir tane yazı buldu ama eleman peşinde olduğunu fark etmiş, bulmasını istemiş. olayları karıştıracak. normalde bin yüzlü tanrı kimseye görünmeden işini halledebiliyordu. serçe parmak bundan daha mı iyimiş de fark etmiş, o da pek olmadı ama pis bir iş dönüyor. sansa ile arya kavga etmese bari.

.jon daha kıştepesine gelmeden duvara geçti, haberleri iletti mi bilmiyorum ama işleri zorlu. ölme ihtimali yüksek. zaten ölü olduğu için ak gezen olmayacak mı? duvarın ötesinde neler olacak. bu sezon olaylar hızlı ilerliyor ama bitireceklerini sanmıyorum. zaten hala kış gelmiş sayılmaz.

--- spoiler ---