5 Temmuz 2017

fear the walking dead s03e05:

Burning in Water, Drowning in Flame

--- spoiler ---

.boş beleş işlere devam ediyoruz. arada güzel bir şeyler gösteriyorlar. şu kıyamete hazırlıklı abimizin arkadaşlarından bir yaşlı çiftin sonunu gösterdiler. kadın uykusunda ölmüş, takma dişleri suda. adam uyanıyor. durumu görüyor, kollarını açıyor. kadın geliyor bunu ısırmaya çalışıyor ama geviyor işte. dişleri bu ara gösteriyorlar, şaşırıyoruz. derken adam çekiyor silahı dayıyor kafasına, kendisiyle birlikte öldürüyor. sonra da yangın kıyamet işte.

.normalde ateş zombi çağırıyordu. mekan nasıl bir mekansa bir tane zombi gelmiyor. yoksa walking dead'de mi böyle oluyordu? ne fark eder aynı evrende değiller mi bunlar? ateş zombi çağırır, o kadar ateşe bir tane zombi gelmedi.

.dahası bu topraklar kızılderililerin topraklarıymış. beyaz adam yine pislik yapmış. helikopteri düşüren, önceki birlikleri öldürenler de bunlarmış. madison malı ile birlikte giden ekibi pusuya düşürdüler. silahlarını, botlarını alıp mesaj göndermeye bıraktılar. az biraz saçmaydı. yolda troy denen mal iyice çıldırdı. karının boğazına bıçak dayadı. annesiyle ilgili sorunları varmış. rehberlik hocamız hünerlerini konuşturup hemen durumu anlamış. böyle bir olay işte.

.her neyse karga sahnesi güzeldi bir tek burada da, adamın tekinin beyninin arkasını açmışlar. kargalar gelmiş atıştırıyor. adam belli bir lafta kalmış, kafa takılmış resmen. böyle olur mu? göstermelik mi? orasını bilemem ama güzeldi. madison salağı acısına son verdi. sanki başkası yapamazdı.

.nick maloğlu malı da meksikalı sevgilisiyle sıkıntılar yaşıyor. yanan evi temizleyip sürpriz falan yaptı ama karı kaçtı gitti. yaşlı adamla iyi anlaşacak gibi duruyorlar. velet sıkıntılı, adam sıkıntılı belki bir yerlere varırlar.

.alicia gerzeği de iyi oğlanlardan biri ile işi pişirmekle mümkün. mekanın kontrolü içerden mi ele geçirmeye çalışıyor? yoksa neyin peşinde sadece azmış mı? bunları ilerleyen bölümlerde görürüz. pek mühim bir konuya değindiler. seks sonrası kitap gördü, vay efendim vay dedi. sonra da sanatın anlamı yok artık dünya sona erdi, sanat da ne dedi? oradan oğlan biraz hayat vermek için temiz suya götürdü. sonunda kendini sulara attı ve güldü. mallıkta ileri gidiyorlar.

--- spoiler ---