5 Temmuz 2017

preacher s02e03:

Damsels 

--- spoiler ---

.biraz dozu düşürdüler, fazla karıştırdılar ve pek bir şey olmadı. iyiler güzeller ama şimdi diziye bir sürü insan girecek gibi. ne idüklerini anlatabilecekler mi? ondan şüpheliyim. beyaz giyinen bir ekip daha çıktı başımıza. gözünün teki sakat bir abimize yönlendirdiler. şarkı söyleyen kadında bir sıkıntı olduğu da belliydi. vaiz'deki durumu inceliyorlarmış zaten, gerçek olduğunu anladılar. özel güçlerle ilgilenen birim gibi ama ne alaka new orleans yani?

.jazz muhabbetine buraya gelmeleri garipti, arabada bunun geyiğini de güzelce yaptılar. tek bir şarkı var, dünyanın sonunu anlatıyor dedi sakallı amca, tanrı çok severmiş bu şarkıyı da nedir yani? mesaj mı vermek istiyorlar?

.tanrı meselesini supernatural gibi ele alırlarsa işleri zor. orada chuck gibi bir tip bile kaldıramadı olayı, tanrıyı mevzuya getirince hikayenin sınırları zorlanıyor. öyle bir şey olamıyor işte.

.şu durumda tanrının ortadan kalktığını bilen başka birileri de varmış. başka bir örgüt de var. hepsi saldıracak mı? peşindeki katillerin azizi nerede kaldı? iki sefer gücünü kullandı. birisi sadece göstermek içindi, biraz salakça olmuyor mu artık vaiz kardeş?

.tulip'in geçmişinden viktor meselesi de var. mekanı hemen siyahlılar bastı. ben evlidir diye tahmin ediyorum. bu kadar sıkıntıya sebep olması, jesse'ye söylememesi falan hep bundan olabilir. vampir kardeşimiz yardım teklif etti ama kabul etmedi.

.kendisi hala çok hınzır, muzır bir insan, fransız bir amcanın evine geldi. adam resmen tiksiniyor bundan ama istediklerini yapıyor. aralarında ne olduysa artık, komik sayılabilir.

.bir de köpekli fantezi vardı. köpek kostümü giymiş bir tip. tanrıyı arıyoruz, üçünüz birden mi? gülsek mi ağlasak mı? bu ne lan? çok acayipti işte araya karıştırıyorlar böyle şeyler. tanrıyı arayan vaiz meselesinde de hızlı geçim yaptılar, o da iyidi.

.eugene olayı da garipmiş. velet kendi cehennemine gitmiş. en kötü anı tekrar eden şekilde yapmışlar. bir hapsane, bir alet var ve anılarını tekrar ediyor. kızın teki erkek arkadaşı terk etti diye bunu çağırıyor, intihar edecek. önce intihardan vaz geçiriyor. sonra kızı öpüyor, kız kafaya sıkıyor. tüfeği hafif ellediği için kafasının bir kısmı gidiyor. bitkisel hayattaki kız buydu işte. sonra kapıya anası falan geliyor, babanı çağıracağım falan derken de eugene ağzına sıkıyor. tüfek tam ateş almadı mı diye bakarken ağzını burnunu düzleyip öldürmüyor. tanrının bu konu hakkında bir planı yoksa, niye böyle gerçekleşmiş ki acep?

.bölüm sonuna doğru tekrar cehennemi gösterdi. hücrelerin kapısı açık, eugene dışarı çıktı. diğer hücreden de hitler çıktı. yahu hitlere de mi gönderme? yine supernatural geldi bak aklıma.

--- spoiler ---