2 Temmuz 2017

fear the walking dead s03e04:

100 

--- spoiler ---

.adamlar komple gereksiz diziyle bir sürü uğraşmışlar. şimdi ispanyol işkenceci amcamızın hikayesi ile geldiler. adam ölmemiş. nasıl ölmemiş? açıklama yok, görüntü yok. sadece az biraz kavrulmuş ve kaçmış. her tarafa benzin döküp ortasında yakmıştı. bu kaçmış ama herkes ölmüş, olacak iş mi?

.bacak kavrulmuş, pantolon bacağa yapışmış. yolun ortasında bunu görüyoruz ve ilerliyor. zombiler geliyor kaçıyor falan, tam bacağından tuttu ısıracak köpek geliyor kurtarıyor, sonra adamın teki geliyor yardım ediyor. su veriyor, şunu yapıyor bunu yapıyor. besleme yetimi meselesine dönüyor olay.

.baraj meselesi vardı. victor ile kesiştirimşlerdi hikayesini. işte abimizin gözünden de anlatıyorlar. ilkin bunu kurtaranlarla takılıyor, sonra kendini affedemediğinden bir gece zombiye ellerini açıp gel beni öldür diyor. o vakit de bir yıldırım düşüyor zombiye, öyle kurtuluyor.

.barajın kanallarını temizleyen adamlar bunu buluyor, yanlarına alıyor. önce hademe falan oluyor. ortalığı temizliyor, sonra patron keltoş bunu görüp eski askerlerden olduğunu anlıyor. güvenlik işlerine getiriyor. suyu çalanları bulmasını istiyor.

.gidiyor bunu kurtaran adamı paketliyor, ilkin öldürdü sandık ama adamı yakalatmış herhalde. suyun geldiğini göstermemek için yapmış, diğerlerini korumak için yapmış. adamı konuşturmak için işkence ediyorlar. ileri gidecekken de kadın itiraf ediyor. diğerleri de hepsi toparlanıyor. barajdan aşağı bırakılma noktasına geliniyor.

.amcam bir tanesinin ölümüne göz yumuyor. kadına geldiğinde sıra, tereddüt ediyor. hadi yapsana falan derken alıyor silahı indiriyor hepsini aşağı ve olay halloluyor. ha madem yapacaksın daha önce yap, şimdi de geç değil. tebrik ederiz, başarılarının devamını dileriz.

.victor salağına güvenmemişti, hikayesinde de çelişki vardı. ilkin kızın senin öldüğünü sandı dedi, sonra seni bekliyor dedi. o salağı da kurtardı. şimdi ellerinde baraj var, artık kana kana içsinler.

--- spoiler ---