4 Temmuz 2017

bloodline s01e09:

Part 9

--- spoiler ---

.bu geri zekalı kendine para gönderiyormuş. posta zarfları ile, kullanmadığı evine... biri açsa baksa bir sürü parasını alsa gitse ne olacak? direkt evine bırakıyor bile olsa, ev sahibi midir nedir? anahtarı var, adam zaten postalarını kontrol ediyormuş. çok saçma yani, anlamıyorum neden böyle bir şey yapıyor? neden bankaya falan yatırmıyor? nedir sıkıntısı bu kadar? geride bekleyeni var, bir hastaya, sakata falan bakıyor dediydik, adam kendine para gönderiyor çıktı.

.john geçmişini araştırdı, güzel bir restorant açmış, sonra işler yolunda gitmemiş mekan yanmış. ortaklarla açıp para yüzünden birbirine girmiş olabilirler. ne olduğu belli değil ama geride borçlu olduğu bir sürü insan kalmış. böyle de mallık işte, ailede biri mal olunca aile komple mala bağlıyor.

.şimdi bir sürü paraya ihtiyacı var, bir restorant ile bu kadar borca nasıl girmiş bilmiyoruz ama bunu kapatmak için legal iş yerlerini illegal işlere bulaştırıyor. su mahsüllerini geliştirmeye çalışıyor, herkese açık iş yapma niyetinde. şimdilik yapamıyor ama dağıtımı geliştirecek gibi. bildiğin uyuşturucu kaçakçısı oldu.

.arkadaşı yakalandı, john kendisiyle konuşmak için yakalatmış olabilir ama zaten adamı tespit etmişler. danny'nin ne yaptığını biliyor ama konuşur mu? ne fark eder ki?

.federal abiler konuya el atmış, danny henüz radarlara girmemiş ama yakalanması an meselesi gibi yapıp iki saat uzatacaklar. ilk sezon sonunda bunların hiçbiri açıklanmış olmayacak diye tahmin ediyorum.

.meg'in tanıklığını da dinlettiler. en küçükleri meg'miş. hatırlamıyormuş olayları. kardeşini babasının dövdüğünü, sakat bıraktığını falan da hatırlamıyormuş. pek de önemsemedi. garip bir tip. aldattığı konusunda danny'nin tehdit etmesini de savuşturdu. ben söylerim ederim dedi ama bu mesele daha uzayacak gibi.

.danny herkesleri sıkıştırıyor. john'un karısını da sıkıştırdı. kardeşimle arama girme, bir sıkıntı varsa gel benle konuş dedi. baktığın zaman normal bir şey diyor ama çok da normal değil. kadın aşçılık okulunu araştırmış, bitirmemiş bile. parayı da bunlar vermiş, geçmiş çorba gibi yeminle.

.kevin salağı kendi derdinde komşusunun arabasını haşat etti. kimin yaptığı konusunda fikri bile yok.

.anneleri de geçmişte kaçmaya çalışmış. onu gösterdiler biraz, çok da önemli sanki.

--- spoiler ---