25 Mayıs 2017

the leftovers s03e02:

Don't Be Ridiculous

--- spoiler ---

.bu avusturalya hikayesi iyi olmayacak gibi. hem final sezonu ise ne alaka avusturalya arkadaş? kanguru mu kovaladı ananızı yani? bağlamak için mesafe bile çok uzun. tamam tüm dünya etkilendi ama saçma geldi bana.

.şimdi babası kevin'ın kitabından bir şeyler mi yazmış? aynı şeyi mi yazmış? kevin'ın kendini attığını nerden biliyor? öte tarafa geçtiğinde tv'den haberleşmişti. oradan bu adamın hatırladıklarını mı gördü? ne oldu tam olarak? kevin'ın özel olduğunu biliyordu ama garip işte. avusturalya'da din kurmuş. takipçilerinden üç tane kadın. kevin adında avusturalyalı bir kanguru katili şerifi boğarak öldürüyor. sebep? adam boğularak ölmüyor diye. ben şahsen güldüm ama ciddi yapmışlar bunu, biraz saçma oldu.

.nora'nın dramının da boku çıktı. şimdi ilkin kadının acıları alınmıştı. wayne becerememiş, gerçek değil miymiş? hala bu kadar mutluluk üzerine çocukları ile ilgili bir hengameye girmemesi gerekiyor. giriyor gibi gösterdiler, gidip yerlerinde çökertmeyecekse bunları bir şeyler oluyor. nora'nın yaşlı görüntüsü belki avusturalya'dadır. bilemiyorum artık nasıl biteceklerse.

.adamın teki bunu aradı, çocuklarınla görüşmek istiyorsan şuraya gel dedi. meğer adam olayın ilmini çözenlerle irtibatlıymış. aslında diziyi sırf bu ilmine verebilirlerdi. şimdi uzaktan takip ettiriyorlar. bir çeşit radyasyon artığı bulmuşlardı. bundan yola çıkarak benzer radyasyon ile insanları uçurdukları vakit oraya gittiklerini söylüorlar. iyi güzel kardeşim de kanıtı var mı? takip edilebiliyor mu? insanların nereye gittiğini bile bilmiyorlar bence. bunun üzerine gidecekler sanki.

.neyse nora erken gelmiş, kevin'ı kendini boğarken gördü. bir şey demeden kevin güya kendini açıkladı. açıklamaya gerek yok dedi. sonra çocuk yapalım dedi ve nora güldü. çok pis güldü. adam çok samimi demişti halbuki, çok ayıp etti.

.öncesinde de lily meselesi vardı zaten. çocuğu elinden alan kendi annesiymiş. salak uzak doğulu karı gelip çocuğu almış. kavga dövüş falan da olmuş ama vermiş çocuğu. mesele buymuş meğer.

.kolunu da çocukları için kırmış. gitmiş isimlerinin dövmesini yaptırmış, sonra üzerine başka dövme yaptırmış. derken kafası bozulmuş kırmış kolunu. zenci kadına bundan bahsediyordu. uzaklara gitmiş ama hala arkadaşlar herhalde. öyle de bir gariplik.

.kulenin üzerindeki adam da kalp krizi geçirip ölmüş. onun geyiği ile başladılar. ülen teker teker alınmıyorsunuz işte, açın gözünüzü. nora adamın ölüsünün fotoğrafını anıtının önüne koyuverdi, kalpsiz kadın hakkaten. iyi yaptı ama.

--- spoiler ---