25 Mayıs 2017

lucifer s02e16:

God Johnson

--- spoiler ---

.iyi hoş ama zaten tanrı olmadığını biliyorduk. bunlar nasıl birbirlerini anlayamıyorlar? kanat manat gösteriyorlardı hani? en kötü güçleri falan olması gerekmez mi? kadını iyileştirme, ilaçtan etkilenmeme haricinde bir şeyler olmalı.

.onu da azrail'in kılıncının parçasına sahip olmakla açıkladılar güya, iyileştirme gücü veriyormuş da şuymuş buymuş. pek inandırıcı gelmese de supernatural'dan kabil abimizi tanrı rolünde görmek fena değildi. tanrı olsa daha şaşırtıcı olurdu. olmaması normal oldu.

.lucifer'in tekrardan babasına kızması olayı iyidi. bu kadarcık bir şey bekliyor ama o baba figüründen çok her şeyi yaratansa özür dilemesi de garip yani. tabii bunların evreninde tanrı öyle bir şey olmamalı. bir kere karısı var, onun da durumları karışık.

.ilkin ışık mışık saçıyordu. karanlığnı kendisi ama ışık saçıyor. onu geçtik, sonra teselliye ihtiyaç için dedektif düuş'a gitti. komik desen değil, üzüntülü desen değil. öyle karışık bir şeyler işte.

.azrail'in kılıncı yarımmış, onu tamamlayıp işler yapacaklar. tam planı da annesini cennete kilitleyip dünyada takılmakmış. terapisti de endişe ediyor. dünyaya bir şey olursa diye. haklı aslında. tanrı ile karşılaşması komikti ama...

.akıl hastanesi de fena değildi. eğlenceliydi. lucifer tam yakıştı. bölümün konusu yine saçma sapan çakma bir şey. hemşirenin teki sırrını saklamak için adam öldürüyormuş. noel baba maskesiyle yapınca da olaylar böyle oluyormuş.

.maze'i de iyice düşürdüler. chloe ile takılmak için kıçını yırttı. seks meselesi komik sayılır ama lucifer ve ailesinin yanından ayrılacağını öğrenince pek üzüldü. lucifer hemen gönlünü alır, sıkıntı etmezler bence.

--- spoiler ---