9 Mayıs 2017

the leftovers s01e07:

Solace for Tired Feet

--- spoiler ---

.kevin'ın babasını devreye soktular ama haliyle bir şey anlamadık. köpek çıktı başımıza, rüyayla karışıktı. belki köpekleri öldüren tip de kötüdür artık bilemiyoruz. en son köpekle birlikte görevi kabul etme belgesi olarak national geo'nun bir sayısını alması gerekiyordu. eli ona uzandı ve öyle kaldı.

.diğer tarafta oğlu da işler peşindeydi. wayne salağı parayı posta kutusunun altına koymasını istedi. eleman kime para verdiğini görmek istedi. meğer kendisi bir çok kadından çocuk peydah etmiş. hepsine de köprü olduğunu söylemiş. iki taraf arası köprü mü? adam deneme yanılma mı yapıyor?

.her karının başına bir tane koruyucu koymuş. bizim tom da onlardan biri olarak kadını koruyordu. gerçekleri öğrenince önce diğer kadın çıldırdı. ateş etti, elinden vurdu. kaçtı kurtuldu. sonra telefonu çaldı, telefonu kırdı parçaladı. derken geldi saklandıkları yere, kadın doğum yapmış. bir kere kızmış. zenci asyalı kırması acayip bir velet işte. nedir bunlar yarabbim?

.ne olduğunu anlatmıyorlar ama güzel akıyor. nora ile kevin de allahın izniyle çiftleşti. kaç bölümdür elektriklenme vardı. şimdi enerjilerini boşalttılar. delilik konusunda da ciddiye almıyorlar. ikisi de kafadan kontakt tip gibi, nereye vardıracaklar olayları bilemiyoruz.

.kevin'ın kızı da olaylar içindeydi. dedesine yardım etmesi de iyidi. babasına haber vermesi. sonra dedesinin istediğini yapması falan hepsi iyidi. yetmedi bölüm başında buzdolabı içinde kalma oyunu oynadılar. uzun süre kalma denemesi yapıyorlardı. rekoru kırdı ama kapısını açacakken kol kırıldı. dedesi tam o an oradaydı. paralel evrene bağlarlarsa kötü olur. melek falan çıkabilir. bu adamla üç yıl önce konuşanlar kimse olaylara daha çok dahil olsalar süper olacak.

.beyazlılar norayı takip ediyordu. eski karısına haberi iletti. peder yine aralardaydı. küfrü yedi güzelce. olayların bir tarafında peder de var ama neresinde olduğu bellir belirsiz. para meselesi de aslında eskiydi onu bir türlü yapamadılar. köpek gökten gelmiş gibi oldu, parayı da korumuş gibi oldu. bunlar tesadüf müdür? göreceğizdir.

--- spoiler ---