6 Nisan 2017

The Originals s04e03:

Haunter of Ruins

--- spoiler ---

.adamlar kendi çaplarında güzel bir dizi yapıyor aslında, boş beleş ama yine de hoş. şimdi en uyuz olduğum vincent tipinin üzerine bir hikaye kurmaya çalışıyorlar. vakti zamanında marcel'i yenmek için güç arayışına girmiş de acayip bir şeyler bulmuş. kendi el yazısı ile bir kitap yazmış da karısı bu yüzden şeytan olmuş. böyle bir hikaye. tabii çocukları toparlayıp onları kurban etmeler gibi acayip işler de var.

.her neyse hepsinin nedeni nedir? şimdi ne işe yarayacaktır? vincent'in içinde de varmış bundan, bu nedir? o belli değil. sezonun kötüsü bu olacak gibi görünüyor. hope da bunun esas karakteri oluyor. yaşam enerjisine bağlı bir büyü yapmışlar. bilmem kaç km ötedeki kızın yaşam enerjisini çekip hasta ettiler. vincent büyülü mesaj yolladı, çare benim dedi. gelin dedi, marcel de üstü kapalı gelmelerini kabul etti. new orleans'tan ayrılamıyorlar işte. böyle olacağı belliydi.

.kol ve rebekah salakları kendi başlarına takılacak, onlar ihtiyaç olursa geliyor, olmazsa gidiyor. iyice salakça oldu bu iş ama yapacak bir şey yok, hepsi fazla geliyor gibi. esas elijah ben kalus'un yanında ne halt ediyorum sorgusuna girdi ama hayley ile çakışma sahnelerinden olayı anladık. ikinize de ihtiyacım var sahnesinde de gönderme vardı sanki. biri çocuğunun babası, diğer aşkı, ikisi de kardeş. artık böylesi gidiyor demek.

.freya sürsünün son kalanı ile takılmaya devam ediyor. hayley karıyı salmıştı, kaç kurtul demişti. elijah olaya tüm ağırlığını açık aralı bacak duruşu ile koyduydu ama yine de gitti karıyı buldu geldi. birlikte marcel'in durumunu değiştirecek bir şeyler yapalım diyorlar. kadın kendisinin iyileşmesini baskılayan bir şeyler yapmış. doktor ya hani, yaratık da olsa bilim yener mantığı yaptılar, tabii madem öyle hormonlarıyla şunla bunla oynadı, zehri de değişmiş olmalıydı. onu pek akıl edemediler.

.bölüm sonunda çocuklar da yine ortalıktan kayboldu. bu mal dedektif neden kötü oldu? neden adamın boğazını kesti? ne ara bunlar böyle oldu? işin başındaki güç kim? bunlar da sezonun gizemleri şeklinde devam edecek. 

.klaus ile kızının sahneleri pek tatlıydı. yaralı kelebeği iyileştirdi de güçlü bir büyücü mü olacak kendisi? vampir ile kırmanın kızı büyücü mü olurmuş? başka şeyler de ekleyeceklerdir diye umuyorum.

--- spoiler ---