6 Nisan 2017

Outcast s02e01:

Episode #2.1

--- spoiler ---

.adamlar bölümlere isim koymaya da üşenmişler. hani bazı diziler hiç koymuyor da bunlar geçen sezon koyuyorlardı. baktım bölüm isimleri belirlenmemiş yazıyor. saçma sapan yani.

.geçen sezondan çok bir şey hatırlamıyorduk zaten, webrip olunca özet de göremedik, artık hatırladığımız kadarıyla olayları ilerlettiler de pek bir ilerleme göremedim. bir kere sidney yoktu piyasada, o olmadan olur mu hiç?

.bizim kyle şeytan çıkaramıyormuş artık, bu sezonun geliştirmesi bu mu arkadaş? ne demek şeytan çıkaramıyor? ne olacak bu durumda?

.küçük kızın rolünü artırmışlar gibi, onun da gücü olunca bunu kullanacaklar anlamına mı geliyor? şerifin karısı, uzaklardaki evinde küçük kızları koruyor. kyle'ın kız kardeşine de sığınak olmuşlar. mevzu bu yani.

.geçen sezon kadının içine şeytan kaçmıştı, kocasını doğramıştı. o kısımlar acayipti, ondan sonra yataklara düşmüş. örtpas yapalım mevzusuna katıldı sadece, kocasının intihar ettiğini kabul etmeyecekmiş de ne diyecekler peki? adamı camla falan kestiydi. bir acayipti.

.bu şeytan olayı nasıl yayılıyor, insanları nasıl seçiyor? olan biten nedir? hala kimsenin fikri yok. kyle niyeyse fikrini değiştirip geri geliyor, pederi buluyor. peder yaktığı evde takılıyor hala. çocuğun cesedini sonradan buluyorlar, kendisi de zaten şerife teslim olmuştu. hapisteyken görüyoruz da hep hapis mi kalacak? saçma olacak iyice. ne bileyim peder karakterine de uyuz olmaya başladım.

.deniz feneri meneri yapmışlar, karanlıktan kurtulanların toplu ayini gibi olmuş ama bir gariplik var. dizinin çekimleri insanı geriyor. zaten başındaki görüntülerini de sezon açılışı manyaklığı olarak elini çiviye bastıran iyilik timsali kadın yapmışlar.

.şeytan iyi kötü ayırmıyor mu? zayıflara mı giriyor? herkese girebilirse neden şerif ve karısına uğramıyor? onlara nasıl güveniyorlar? ne bileyim sorular sorular işte.

.bu arada kyle şu itfaiyeci adamın kafasını patlatmasına engel olamadı ama bundan daha sonra hiç bahsedilmedi. yanağını mı patlattı sadece? adama ne oldu? geçtiler gittiler öyle.

--- spoiler ---