6 Nisan 2017

grimm s06e13:

The End

--- spoiler ---

.bir diziyi daha kaybettik, iyidiler hoştular, kendi havaları vardı. muhabbetleri güzeldi. evrenleri zaten bir acayipti. tadında bitirdiler aslında, hani daha fazlası yapmaları için belki senaryoları müsaade etmiyordu ama senaristler madem öyle çılgınca bitiririz demişler. zaten herkes ölüyorsa herkes geri gelecektir, ondan emin izledik, yine de kah üzdüler, kah sevindirdiler. kah, kah, kah...

.kimse diana'ya sen niye kötü oldun len demedi. kardeşini falan da teslim edecekti ama bunun hesabı sorulmadı. yirmi yıl sonrasının da iyilerinden olmuş kendisi, oralar falan çok abartıydı ama yine de hoştu. kelly babası gibi grimm olarak işlerin başındaydı. musanın asasını da esas aletleri olarak kullanıyorlardı.

.zaman döngüsünün sebebini de pek anlamadım aslında ama ne yapabiliriz demişler, ancak böyle yapabiliriz demişler. bundan bir kötüsü asa ile hepsini iyileştirme olurdu. hepsi ölse süper olurdu belki ama çok karamsar olurduk. içimiz karara karara da bitmesin değil mi? hem türkçe bile teşekkürleri vardı sonunda, kibar insanlar işte, biz teşekkür ederiz.

.madem zaman döngüsü var juliette de bunun içinde olması gerekmez miydi? tamam öldü möldü ama birlikte aynadan çıktıklarına göre birlikte olmalıydı.

.geçen bölüm iki kişi öldürdüler, bu bölüm de kalanları tek tek temizlediler. meğer sevgili kötümüz nick'in elindeki her şeyi almak istemiş. onun karşılığında sopadan vazgeçmesi gerekiyormuş. nick gönüllü olarak vermediği sürece alamıyormuş. artık nasıl bir kıymıksa kendisi, pek güçlüymüş. bizim abimiz de dünyayı dize getirmek için böyle bir planla gelmiş. diana ve kelly meselesi de bundan ibaretmiş yani. esas olay sopa.

.her neyse nick bir yerden sonra kendini kaybetti, sopayı verecekti. grimmlerin ataları diye bir geyik uydurdular. anası ve teyzesi geldi. tabii bir tek o gördü onu, seçilmişlerin kanı olarak dört grimm hepsi dövdü bunu. tabii bu kadar küresel çapta sıkıntı yaratacak canavara bunların soyu haricinde bir kaç tane grimm de yardım edebilirdi ama aile içinde tutalım demişler. hem bunlar kökenlerdenmiş, esas grimmlerin kanından geliyorlarmış da eklemeyi ihmal etmediler.

.işte öyle hepsinin ölümüne tek tek üzüldük. monroe ve rosalee (hamile karıyı bari öldürmeyin değil mi?) yılanla sokulup birlikte öldüler. sean kalbinden delindi, adalind balta ile öldü. juliette'yi kendi bıçağı ile öldürdü. trubel da boğularak öldü, geri diriltti onu. hani hepsini diriltebilirim tarzında bir şey yaptılar.

.özel başlangıcında paralel evrenler, gerçekliklerin bir arada olması. şirodingerin kedisi meselesinden dem vurmuşlardı, oraya gönderme yaptılar, iyi güzel de yüzük ne alaka? ölmüş adalind'in başında yüzüğünü çıkarıp atıyor. sonra ülen bu değnek insan dirltmiyor muydu diye düşünüyor. tabii ki hemen denemesi lazımdı ya neyse ona girmiyorlar. derken öldürdükleri kötümüzün tozları kapı açıyor, değnekle birlikte nick içine düşüyor ve  yeni bir gerçekliğe geçiyor. orada hepsi hayatta. nick buna pek seviniyor işte, hepsini kucaklıyor. aile olmanın öneminden bahsediyor da ediyor. öyle de bitiyor işte.

.nick kendini kaybedip sopayı verseydi daha güzel olabilirdi ama çok karamsar olurdu. hadi diyelim verdi, dünyayı yok edecekse ne anladım? tüm sevdiklerin yine ölecek. vermedi hepsi öldü, nick de öyle yalnız başına yaşlandı. yalnız avcı oldu. heh işte böyle on numara olurdu belki ama biraz üzüntülü olurdu. bilemedik artık, kendi tercihleridir, ben karışmıyorum heheli.

--- spoiler ---