7 Nisan 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e16:

What If... 

--- spoiler ---

.bu nasıl dünya arkadaş, kafamız döndü izlerken. ward'ı da getirmişler. tipine soktuğumunu hiç özlememişiz, neyse ki espirileri komikti. daisy'nin elini kaldırması ile dalga geçti, yatağında lincoln var zannederken ward ile takılıyorlarmış. ne alaka yani?

.hydra'lı dünya ne alaka? neden böyle bir framework yapmışlar? sebep neymiş? insanlar bunun içinde nasıl mutlu? otokratik devlet, basını sansürlemeler falan filanlara geçmişler. insan zihni buna tepki vermeyecek de neye verecek?

.coulson da öğretmenmiş, ikin hatırlamayadı ama sonunda daisy dedi, kendini hatırlattı eski skye, iyi de şimdi ne olacak? kimsenin gücü yok, kodlar içinde güçleri nedir ki? biraz garipleştirdiler. dış dünya da ne olacağı da belirsiz, şimdi zaman akmıyor mu? farklı mı akıyor?

.simmons'un uyanışı da iyidi. öldürmüşler kadını gömmüşler. zombi gibi uyandı. birinden yardım istedi, shield ajanı diye arabasından attı. sonra coulson'a gitti, o da ihbar etti. neyse ki daisy ile buluştular ama ward bunları takip ediyormuş. bir araba kovalamacalı sahneden sonra hadi madem çıkalım buradan dediler, çıkamadılar. yaptıkları buton da işe yaramadı. muhtemelen içerde olduklarını fark edip kodu modu değiştirdiler.

.zaten direktör aida'nın kendisiymiş. en azından sureti artık neyse kaç farklı yerdeyse kadın ve fitz ile birlikte takılıyorlarmış. fitz doktor lakabı ile dünyanın en pislik insanı olmuş, nazi doktoru olmuş resmen.

.may desen yine ikinci adam, sert tip, denileni yapıyor. iş kolik, yaptığı en büyük hatayı ondan almışlar, mutlu mesut devam ediyorlar hayatlarına ama aslında mutlu değiller, ağır bir mücadele var. biraz saçma olmuş sanki. mücadele için neden tarafları değiştirmeleri gerekmiş ki? sadece şaşırtmak için yapmışlar sanki.

.o aykırı velet misal, kod parçasıysa neden aykırı düşünüyor? kaç kişiyi framework'e aldıklarını bile unuttum ama nasıl bir çıkar yol bulacaklar? bunlar hatırladıkça oldukları yerde uyanacaklar mı? e uyansalar ne olacak ki? dünyanın ipi koptuydu, nasıl düzeltecekler bakalım?

--- spoiler ---