8 Nisan 2017

supernatural s12e17:

The British Invasion

--- spoiler ---

.ingilizler başa bela olacak, onun olayları ile başlattılar. geçmişten bir hikaye, bizim kirli sakallı mick (tipine koduğum) velet iken en iyi arkadaşını öldürmüş. öldürdüğü arkadaşı yeşil gözlü, kendisi kahverengi gözlü bir tip ama şimdiki zamanda kendisi yeşil gözlü, bunu nasıl kaçırmışlar? lens falan mı diyeceğiz yani?

.neyse işte ingilizlerin kurallarını sorguluyorlar. bizim winchester kareşlerle takıla takıla otoriteyi sorgulamayı öğrenmiş, daha cümlesini bitirmeden ketch salağı adamı indirdi. nasıl bir pislikse artık. bir de yetmiyormuş gibi analarına çakıyor. ana çakıcısı olmuş.

.şimdi herkesleri öldürme emri aldı da, analarını nasıl öldürecek? onun da biraz tereddütü olsa bari, aramızdakilerin manası yok derken buna gönderme yaptılar herhalde de, mühim bir mesele değil artık.

.şu sağır kız vardı, eski bölümlerden hatırlıyor insan. avcı neyin olmuş gitti lucifer'in çocuğunu buldu geldi. bunca bölüm uğraşıyorlar. castiel kayıplara karıştı ama iki saniyede kız buldu, kadını aldılar paketleyecekler derken dagon geldi.

.ağız bir ablamız kendisi, kimse bir şey yapamadı. colt ile ateşleme anında mermiden saniyeler farkıyla kaçtı. ingiltereden gelen yeni sınıf birincisi veledi öldürdü, kazara adam öldürdüydü ama cezası ölümmüş. mick öldürecekti ama vazgeçti, sonunda da başına neler geldi neler işte.

.bebeğin tipini pek göremedik, çok güçlüymüş. doğruruken anasını öldürecekmiş. salak kadın bunları bilse hala bebeği sever miydi? artık kelepçeli, dagon olayları halledecek. bebek doğmazsa garip olacak. belki sevgi ile doğarsa iyi olur diyecektim ama anasını öldürdükten sonra ne fark eder yani?

.lucifer ve crowley sahneleri pek bir tatlıydı. lucifer köpeğin oldum abi muamelesi yaptı. saman altından su yürütüyor. vücuduna geçirdikleri mührü çözecek elemanı bulmuş, en azından onun yardımcısını, olayı halletmeye çalışıyor. crowley nasıl bu numarayı yedi? kurnaz bir şeytan evladıydı ama tiplemeler iyidi. her bölüm oynatsınlar bu ikiliyi, rica ediyorum.

--- spoiler ---